Talibanii s-au plimbat cu un elicopter Black Hawk pe pista aeroportului din Kandahar (Video)

Talibanii s-au plimbat cu un elicopter Black Hawk pe pista aeroportului din Kandahar (Video)

Talibanii au pus stăpânire pe o cantitate impresionantă de armament și aparate de zbor aparținând armatei americane.

În mediul online au apărut întregistrări care arată câțiva talibani aflați la comanda unui elicopter Black Hawk , pe aeroportul Kandahar din sud-estul Afganistanului.

Potrivit publicației The Drive, talibanii au confiscat mai multe avioane militare ale americanilor, vehicule blindate ușoare, precum și arme.

Rămâne însă de văzut în ce scop vor folosi elicopterele Black Hawk sau orice alte aeronave pe care le-au capturat, scrie sursa citată.

Este dificil de evaluat cu precizie câte elicoptere și avioane militare au capturat talibanii. Săptămâna trecută, Reuters a relatat că aceștia au confiscat aproximativ 40 de aparate de zbor, dar imagini din satelit indică faptul că numărul lor este mult mai mare.

ADVERTISING

Unul dintre cei 14 agenți de securitate români care au fost evacuați recent din Afganistan a povestit că au lăsat talibanilor ”peste 400 de puști de asalt, multe pistoale, mitraliere, muniții de diferite calibre, multe mașini blindate”.

Citește și: Talibanii au pus mâna pe o cantitate uriaşă de armament american: Au elicoptere Black Hawk, vehicule blindate, puşti de asalt, până şi drone

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇