Poliția Locală din Sectorul 2 umblă după stăpânii de câini, ca să-i invețe să strângă după ei

Poliția Locală din Sectorul 2 umblă după stăpânii de câini, ca să-i invețe să strângă după ei

Polițiștii locali din Sectorul 2 al Capitalei au desfășurat, vineri, o acțiune de educare a stăpânilor de câini care nu strâng după animalele lor.

La misiunea de azi dimineață a participat și consilierul local Radu Nedelcut (USR PLUS). El a povestit pe Facebook cum au decurs lucrurile:

”Dimineata aceasta am insotit o echipa a Politiei Locale Sector 2 intr-o actiune de patrulare in cartierul Tei.

Scopul principal a fost sa educam proprietarii de caini despre obligatia de a strange dupa acestia cand ies la plimbare pe domeniul public. Am explicat legislatia, am impartit pungute si unde a fost cazul au fost aplicate sanctiuni.

ADVERTISING

Am fost si aseara in zona Gradina Icoanei si am discutat si acolo cu proprietarii de animale de companie atat despre tema aceasta cat si despre moduri cum Administratia Locala ii poate ajuta”, a scris consilierul vineri pe rețeaua socială.

El a explicat ce alte acțiuni mai sunt în plan, pentru a menține sectorul cât mai curat:

  • ”sa desfasuram actiuni dese de informare pe teren
  • sa montam statii de distribuire a pungutelor de plastic
  • sa desfasuram o actiune larga de comunicare la nivel de sector mentinand in acelasi timp legatura cu comunitatile locale de iubitori de animale
  • si da, desi personal nu imi doresc sa se ajunga si la asta, Politia Locala a inceput sa dea si amenzi pentru cei care refuza sa respecte legea si spatiul public”
ADVERTISING

Acum, Nedelcuț face apel la populație să-și încurajeze cunoștințele ”ce isi plimba cainii pe domeniul public ca este obligatoriu sa stranga resturile, ca da, se dau amenzi si ca nu vom avea un Sector curat pana cand nu incepem cu totii sa ne respectam unii pe altii”.

Ce a rezolvat pe teren

Totodată, consilierul a povestit și ce a reușit să rezolve cât era pe teren:

  • am rezolvat cu Supercom-ul un depozit masiv de deseuri pe strada Ripiceni
  • am gasit un teren cu ambrozie pentru care vom notifica proprietarul sa il curete altfel va fi amendat
  • am mers in Parcul Tei si verificat statusul zonelor care sunt in administrarea Administratiei Locale Sector 2 prin comparatie cu cele care sunt in administrarea Primariei Generale (plus am descoperit una cu statut neclar)
  • m-am intalnit cu reprezentantul Supercom din zona si discutat despre calitatea maturatului stradal
  • am verificat stadiul catorva spatii verzi, atat unele amenajate recent cat si unele actualmente neamenajate (exemplu: Luntrei cu Ion Berindei)
  • am vizitat trei terenuri abandonate in jurul Palatului Doamna Ghica. Unul din ele, proprietate privata se transforma intr-un imens noroi pe care parcheaza masini in fiecare iarna.
  • am gasit un agent economic pe Teiul Doamnei care isi arunca gunoiul "la stalp", situatie care sper sa se rezolve in urma vizitei Politiei Locale
  • am verificat cele cateva zeci de cosuri de gunoi stradale nou montate intre Teiul Doamnei si Doamna Ghica
ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇