Vești bune: Prima țară care elimină orice restricție și România tot mai relaxată

Vești bune: Prima țară care elimină orice restricție și România tot mai relaxată

Veștile bune de astăzi ne dau speranță că intrăm înapoi în normalitate.

Vorbim despre Israel și despre decizia istorică de a anula toate restricțiile impuse de pandemie, după o campanie de vaccinare de succes.

Și la noi se relaxează măsurile, chiar dacă vaccinarea nu merge așa cum ne-am fi așteptat.

Prima ţara din lume care a ridicat toate restricţiile

Ministerul israelian al Sănătății confirmă anularea restricţiilor impuse de coronavirus începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul de vaccinare la nivel naţional.

ADVERTISING

Rutina de dinainte de pandemie va fi reluată treptat, începând cu accesul în anumite locaţii fără dovada vaccinării până la eliminarea măştii în spaţiile închise.

Cerința de a purta măști în interior rămâne însă în vigoare cel puțin în următoarele două săptămâni, timp în care experții din domeniul sănătății vor evalua dacă vor renunţa și la această directivă.

Numărul actual de cazuri zilnice (bazat pe o medie săptămânală) a scăzut de la 8.600 în vârful crizei sănătății la doar 27 săptămâna aceasta, cu 510 infecții active.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și România mai face un pas spre relaxare

Începând de acum, la nunți și botezuri desfășurate la interior pot participa până la 200 de persoane, dacă toate sunt vaccinate, testate anterior sau au avut Covid.

Iar la meciurile EURO 2020 stadionul va putea ocupat până la 50% din capacitate.

De asemenea, nunțile se pot desfășura la exterior cu un număr nelimitat de persoane dacă acestea sunt vaccinate, testate anterior sau demonstrează că au avut Covid.

Vezi aici cele mai recente decizii ale autorităților în acest sens.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇