Starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună. Guvernul anunţă noi relaxări, inclusiv pentru nunţi şi EURO 2020 (Document)

Starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună. Guvernul anunţă noi relaxări, inclusiv pentru nunţi şi EURO 2020 (Document)

Starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună, din 12 iunie, a anunţat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de guvern.

Noua hotărâre de guvern cuprinde unele relaxări, referitoare la evenimentele private, dar şi la meciurile de la EURO 2020.

Astfel, Guvernul a decis că la nunți și botezuri desfășurate la interior pot participa până la 200 de persoane, dacă toate sunt vaccinate, testate anterior sau au avut Covid.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Iar la meciurile EURO 2020 stadionul va putea ocupat până la 50% din capacitate.

În plus, Cîţu a mai anunţat că se va permite organizarea si desfășurărea în aer liber de activităţi electorale cu până la 1000 de persoane. Este vorba despre campania pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie.

Șeful DSU, Raed Arafat, a completat că nunțile se pot desfășura la exterior cu un număr nelimitat de persoane dacă acestea sunt vaccinate, testate anterior sau demonstrează că au avut Covid.

În ceea ce privește numărul de persoane nevaccinate sau netestate, limita rămâne de 50 de persoane la interior și 70 de persoane la exterior.

Până la 1 iulie, se va face o analiză și alte măsuri vor fi anunțate, dacă este cazul.

Vezi şi: Nunți și botezuri fără vaccin și test Covid? Curtea de Apel Cluj a anulat restricţia impusă, dar Guvernul va contesta decizia instanţei


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!