Cîmpeanu e nemulțumit de numărul mic al profesorilor vaccinați. Însă cei care refuză imunizarea nu vor fi sancționați

Cîmpeanu e nemulțumit de numărul mic al profesorilor vaccinați. Însă cei care refuză imunizarea nu vor fi sancționați

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este nemulțumit de numărul profesorilor vaccinați antiCovid, dar spune că nu vor fi sancționați.

El a precizat că cei care refuză imunizarea nu vor fi dați afară, pentru că învățământul românesc nu-și permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune.

Nici soluția ca profesorii nevaccinați să intre la ore doar online nu este fezabilă.

„Atât timp cât în țară avem învățământ simultan, în care în aceeași clasă sunt elevi de clasa a II-a cu elevi de clasa a III-a, cu elevi de clasa a V-a și cu elevi de clasa a VII-a, pentru că avem învățământ simultan și cu patru clase simultane și nu avem profesori calificați, apreciați și singuri care este posibilitatea să fie înlocuiți profesorii care nu sunt vaccinați: zero!

ADVERTISING

Este nevoie de profesori în școală. De asta ne dorim să convingem colegii cadre didactice să se vaccineze și nu să mergem cu constrângeri de genul înlocuire sau interdicție de a intra în clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul Educației este însă optimist și spune că are încredere că toți profesorii se vor vaccina.

„Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cine i-ar putea convinge pe profesori să se vaccineze, ministrul a răspuns: „Noi, cu multă perseverență, facem tot ce putem face, în limitele de competență. Nu e foarte simplu să-ți trimiți secretarii de stat în toate județele României”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nici jumătate din angajații din învățământ nu s-au vaccinat

Potrivit ministrului Educației, până acum, au fost injectați cu serul antiCovid 155.000 de angajați din învățământ. Dintre aceștia, peste 140.000 au făcut și rapelul.

Totuși, dacă ne uităm la procente, acesta nici măcar nu ajunge la 45%!

Conform MEC, în total, în sistemul de învățământ preuniversitar sunt 292.872 de angajați, iar în cel universitar vorbim despre un total de 51.094 de titulari angajați + 9.295 de cadre didactice asociate.

ADVERTISING

Așadar, ajungem la un total de 353.261 de angajați în Educație.

Datele pot fi consultate aici.

Și dacă doar 155.000 de angajați au fost inoculați până acum, după cum spune Cîmpeanu, asta înseamnă doar 43,87% dintre angajații din învăţământ.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇