Iohannis: Nu există variantă de rezervă, doar vaccinarea. Altfel vor tot muri oameni de această boală

Iohannis: Nu există variantă de rezervă, doar vaccinarea. Altfel vor tot muri oameni de această boală

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri un nou apel către români să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru că altfel vom continua să vedem tot mai multe victime ale pandemiei.

”Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, calea de ieșire din pandemie e vaccinatul în masă”, a spus Iohannis, într-o scurtă conferință susținută în fața Palatului Cotroceni, unde șeful statului a mers astăzi cu bicicleta.

Întrebat de jurnaliști ce vor face el și Carmen Iohannis pentru a stimula românii să se vaccineze, Iohannis a răspuns: ”Eu sunt implicat din capul locului, voi vizita centre de vaccinare, voi face declarații publice, precum astăzi: 'dragi români, mergeți și vă vaccinați'”.

ADVERTISING

Președintele a insistat și astăzi că, ”deocamdată”, merge bine campania de vaccinare. Jurnaliștii i-au atras atenția că suntem departe de obiectivele anunțate de premierul Florin Cîțu, de vaccinare a milioane de români până în vară, și au vrut să știe dacă există un plan de rezervă.

”Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună e că vom avea suficiente doze de vaccin. Ne vaccinăm, ieșim din pandemie.

Altfel, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor muri oameni de această boală, și nu cred că ne dorim așa ceva”, a conchis președintele.

ADVERTISING

Citește și alte declarații ale președintelui Iohannis despre vaccinare și situația provocată de COVID-19:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇