Klaus Iohannis: Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să mergem la concerte, la teatru. Contez pe voi toți!

Klaus Iohannis: Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să mergem la concerte, la teatru. Contez pe voi toți!

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din județul Ilfov, în comuna Afumați.

Șeful statului a vorbit despre importanța vaccinării și le-a transmis încă o dată românilor că aceasta este singura șansă de a relua activități pe care le aveam înainte de pandemie.

”Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum. Sunt foarte bucuros să văd că multă lume vine efectiv la vaccinare, erau câteva zeci de persoane care abia așteptau să intre la vaccinare”, a spus președintele la începutul declarației.

ADVERTISING

El a criticat dezbaterile din societate pe tema pandemiei și vaccinării.

”Am văzut că și în aceste zile la TV, la radio, pe Internet s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile, dezbateri pro/contra restricții, pro/contra vaccinare.

Vreau să repet pe scurt câteva date esențiale: Suntem in continuare în plină pandemie, să nu creadă cineva că, dacă a venit primăvara, gata, s-a terminat pandemia! Din păcate, nu este așa.

Aceste restricții doar diminuează impactul, astfel încât eroii noștri din prima linie să aibă o șansă să îi ajute pe cei care, din păcate, fac forme grave.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Există o singură cale de ieșire din pandemie și aceea este vaccinarea. Chiar dacă există foarte multe dezbateri și discuții, se vede că Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite, sunt sigure și previn apariția unei forme grave a bolii”, a mai spus președintele.

El a încheiat subliniind că doar prin vaccinare vom putea avea o vară cu concedii și spectacole.

”Nu restricțiile termină și înlătură pandemia, doar vaccinarea în masă. Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să mergem la concerte, la teatru. Contez pe voi toți să participați la această campanie de încurajare a vaccinării”, a transmis șeful statului românilor.

ADVERTISING

Citește și alte declarații făcute de Klaus Iohannis în aceeași conferință de presă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇