O femeie infectată cu COVID-19 a născut gemeni, în timp ce se afla în comă indusă

O femeie infectată cu COVID-19 a născut gemeni, în timp ce se afla în comă indusă

O femeie din Marea Britanie a născut doi copii în timp ce se afla în comă indusă din cauza coronavirusului. După ce și-a revenit, femeia spune că a trăit un ”miracol”.

Perpetual Uke, consultant în reumatologie, a fost dusă la spitalul Queen Elizabeth din Birmingham (foto) când a contractat COVID-19 în luna aprilie.

Starea ei s-a agravat, însă, iar medicii au fost nevoiți să o intubeze și să o inducă în comă, scrie The Guardian.

Apoi, doctorii au decis să îi facă cezariană, pentru a salva bebelușii, în ciuda faptului că femeia se afla în comă indusă.

ADVERTISING

Femeia era în a 26-a săptămână de sarcină, așa că trebuia să nască tocmai la jumătatea lunii iulie.

Când Uke s-a trezit din comă, a avut un șoc când nu și-a văzut burta de gravidă. Femeia s-a gândit la ce e mai rău.

”Nu mi-am văzut burta. M-am gândit că bebelușii au murit. Este un miracol ce s-a întâmplat! Acum suntem bine cu toții”, spune ea.

Povestea unei jurnaliste BBC care are încă simptome de Covid la 7 luni după ce s-a infectat: Am avut malarie. E floare la ureche în comparaţie!

”Îmi amintesc că m-am îmbolnăvit și a venit o ambulanță să mă ducă la spital, unde am fost băgată în comă indusă. Trezitul (din comă) a fost cel mai rău. Am avut coșmaruri. Aveam vedenii. A fost o perioadă dificilă pentru soțul și copiii mei. Chiar și după ce m-am trezit, două săptămâni nu mi-am văzut copiii”, a povestit aceasta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Femeia a născut o fetiță, pe care a botezat-o Sochika Palmer, și un băiețel pe care l-a numit Osinachi Pascal. Gemenii au fost duși la o unitate de terapie intensivă neonatală, în timp ce Uke se recupera după boală.

După ce și-a revenit complet, femeia și-a văzut soțul și ceilalți doi copii - Nnamdi Ronald, 12 ani, și Chisimdi Claire, 11 ani – după 16 zile.

”M-am vindecat complet în momentul în care am ajuns acasă. Toată familia este împreună. Suntem foarte, foarte fericiți”, a conchis ea.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇