Profesorul acuzat de viol de la Sfântul Sava nu a fost arestat

Profesorul acuzat de viol de la Sfântul Sava nu a fost arestat

Profesorul de 51 de ani de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală, reținut pentru acte de viol și agresiuni asupra minorilor, a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Decizia nu este definitivă şi a fost luată de un magistrat de la Judecătoria Sectorului 3, care a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a profesorului.

Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la unul dintre cele mai prestigioase licee din Bucureşti şi şef serviciu la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie din cadrul Ministerului Educaţiei, a fost reţinut joi.

La Colegiul „Sfântul Sava” cea mai mică medie cu care s-a intrat anul acesta a fost 9,52.

"Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Spineanu Dobrotă Sorin Paul.

ADVERTISING

Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Spineanu Dobrotă Sorin Paul, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 25.07.2024 şi până la data de 22.09.2024, inclusiv.

Impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi;

b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu comunice cu persoanele vătămate, direct sau indirect.

Supravegherea respectării măsurii controlului judiciar şi a obligaţiilor impuse inculpatului se va face de către Secţia 12 Poliţie. Dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore", se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Sorin Spineanu Dobrotă este acuzat de procurori că, în urmă cu trei ani, ar fi violat un băiat şi ar fi agresat sexual un alt adolescent.

Faptele s-au petrecut în apartamentul profesorului, unde acesta dădea meditații elevilor, inclusiv celor doi agresați.

ADVERTISING

Surse judiciare au declarat pentru ProTV că cei 2 băieți proveneau din familii sărmane, iar profesorul i-ar fi ademenit oferindu-le diferite cadouri. Totul a ieșit la iveală abia acum, cel mai probabil pentru că victimele și-au făcut cu greu curajul să spună prin ce au trecut.

Potrivit descrierii din cartea sa cea mai recentă, „Ghid de pregătire pentru admiterea la DREPT – economie si gandire critică”, Sorin Spineanu-Dobrota „are gradul didactic I, peste 28 de ani de experiență în învățământ, este membru în Comisia națională pentru discipline socio-umane, dar și președinte al Comisiei Centrale a olimpiadei naționale de economie. Formator național în domeniul științelor educației, a publicat numeroase volume de carte școlară – ghiduri, culegeri, auxiliare curriculare”.

ADVERTISING

Dobrotă are mai multe culegeri de subiecte și o carte „Homosexualitatea, normal sau patologic”, apărută la Editura Tritonic, în 2005. A avut și mai multe apariții la lecțiile Teleșcoala, de la TVR 2.

Trei cazuri în ultima săptămână

Acest nou caz vine la numai câteva zile după ce s-a aflat că Kristoff Lajos, cunoscut drept „antrenorul de genii”, a fost arestat, după ce a fost prins în timp ce viola un băiat de 14 ani.

De asemenea, recent, un alt caz a șocat opinia publică. Directorul Casei de Cultură a Studenților din Pitești, a fost reținut, după ce a întreţinut relaţii sexuale, timp de mai multe luni, cu o tânără de 16 ani, ceea ce se cheamă viol, chiar dacă fata a acceptat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇