Geoană: Nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO. Să spună de ce avem 70 de ținte din PNRR din 518 atinse în acest moment?

Geoană: Nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO. Să spună de ce avem 70 de ținte din PNRR din 518 atinse în acest moment?

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, căruia premierul Marcel Ciolacu i-a cerut să prezinte ce a făcut pentru România din această funcţie, a afirmat că adevăratele întrebări sunt de ce România a atins doar 70 de ţinte din PNRR din 518 până în acest moment, de ce absorbţia de bani din PNRR este de doar 8% şi de ce reformele sunt doar la 14%.

”Cu tot respectul pentru oricine, conduc această alianţă de 32 de ţări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine şi pentru România am făcut şi fac lucruri şi voi face lucruri în continuare.

ADVERTISING

Deci nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO. Treaba domnului Ciolacu este să spună ce face ca prim-ministru al României şi acolo sunt întrebări foarte mari.

  • De ce avem un deficit de 7% din PIB în trimestrul 1 şi va fi probabil 9%, când angajamentul nostru a fost să fim în 2024 cu 2,4% deficit?
  • De ce avem 70 de ţinte din PNRR din 518 atinse în acest moment?

Astea sunt întrebările adevărate”, a declarat Mircea Geoană, joi seară, la Digi 24.

Acesta a întrebat, de asemenea, de ce avem o rată de absorbţie din PNRR de 8%, 2,6 miliarde din 29?

ADVERTISING

”De ce din măsurile de reformă doar 14% sunt îndeplinite. Astea sunt întrebările adevărate.

Cred că aici răspunsul pe care prim-ministrul trebuie să-l dea în faţa ţării este mai aproape de pielea şi de buzunarul românului, pentru că asta înseamnă inflaţie mare, asta înseamnă bani scumpi, credite scumpe, putere de cumpărare, în special pentru cei vulnerabili, salarii mici, pensii mici.

Deci cred că prim-ministrul unei ţări, indiferent că se numeşte Ciolacu, trebuie să vadă în primul rând de mandatul lui, de mandatul meu îmi văd eu”, a adăugat Geoană.

ADVERTISING

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi-ar dori ca Mircea Geoană – românul cu cea mai înaltă funcţie la nivel internaţional – să facă un bilanţ al activităţii depuse la NATO în folosul României.

Între altele, şi Ciolacu şi Geoană sunt doi potenţiali candidaţi la alegerile prezidenţiale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇