Echipa de campanie a lui Trump a depus plângere împotriva Kamalei Harris

Echipa de campanie a lui Trump a depus plângere împotriva Kamalei Harris
Foto: Hepta.ro

Echipa de campanie a candidatului republican la preşedinţie Donald Trump a depus marţi o plângere la Comisia Electorală Federală (FEC), susţinând că vicepreşedintele american Kamala Harris nu poate prelua în mod legal fondurile strânse de campania pentru realegerea preşedintelui Joe Biden.

Joe Biden, democratul în vârstă de 81 de ani care se afla într-o cursă strânsă cu contracandidatul republican Donald Trump, şi-a anunţat susţinerea pentru Harris atunci când şi-a încheiat candidatura pentru realegere, duminică, relatează Reuters.

ADVERTISING

Harris a preluat rapid controlul asupra conturilor de campanie ale lui Biden şi luni seară şi-a asigurat practic nominalizarea câştigând promisiunea de susţinere din partea majorităţii delegaţilor care, la convenţia partidului de luna viitoare, vor stabili candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Lupta cu privire la conturi - 95 de milioane de dolari la sfârşitul lunii iunie - face parte dintr-un efort multiplicat al republicanilor de a împiedica astfel candidatura lui Harris.

ADVERTISING

Echipa de campanie a lui Trump susţine că Harris a întreprins o "acaparare neruşinată de bani", conform documentului depus de David Warrington, avocatul general al campaniei. În plângere, Warrington susţine că Harris este pe cale să comită ceea ce el descrie drept "cea mai mare încălcare a regulilor de finanţare a unei campanii din istoria Americii".

Saurav Ghosh, avocat la Centrul Legal pentru Campanii, un grup apolitic de monitorizare, a declarat că, deoarece Harris făcea deja parte din campania "Biden for President" în calitate de candidat la vicepreşedinţie, dreptul ei la bani ar trebui să fie asigurat.

ADVERTISING

În orice caz, este puţin probabil ca autorităţile de reglementare electorală să rezolve problema înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Echipa lui Harris a declarat că a strâns 100 de milioane de dolari începând de duminică, când Biden s-a retras din campanie şi a sprijinit-o - depăşind suma rămasă de la Biden în doar câteva zile.

Echipa ei a respins temeiul plângerii republicanilor depuse la FEC. "Poate că republicanii sunt invidioşi pe faptul că democraţii sunt plini de energie pentru a-l învinge pe Donald Trump şi pe aliaţii săi MAGA, dar afirmaţiile juridice nefondate - precum cele pe care le-au făcut ani de zile pentru a încerca să suprime voturi şi să fure alegerile - nu vor face decât să le distragă atenţia în timp ce noi înscriem voluntari, vorbim cu alegătorii şi câştigăm aceste alegeri", a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei lui Harris, Charles Kretchmer Lutvak.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇