Biden spune că a făcut un control medical după dezbaterea catastrofală

Biden spune că a făcut un control medical după dezbaterea catastrofală

Preşedintele american Joe Biden le-a spus celor peste 20 de guvernatori democraţi cu care s-a întâlnit în privat miercuri seară, cu unii dintre ei virtual, că a fost supus unui control medical după dezbaterea de săptămâna trecută cu Donald Trump şi că este bine.

Reţeaua ABC News şi ziarul Politico, citând surse familiare cu discuţiile de la acea întâlnire, au relatat joi despre conversaţia pe care Biden a avut-o cu guvernatorii, în care au vorbit despre condiţia fizică şi starea de sănătate ale preşedintelui democrat.

Potrivit Politico, întâlnirea de o oră a fost motivată de preocupările tot mai mari cu privire la viabilitatea politică a lui Biden înaintea cursei prezidenţiale, după dezbaterea publică de săptămâna trecută cu rivalul său, republicanul Donald Trump, în care preşedintele a părut uneori confuz şi neatent.

ADVERTISING

Întâlnirea, organizată în grabă de Casa Albă, a avut loc la câteva ore după ce purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre a evitat întrebările directe ale reporterilor care voiau să ştie dacă preşedintele a fost supus vreunui tip de control medical după dezbaterea cu Trump.

Comentariul lui Biden la întâlnire, potrivit unei persoane apropiate preşedintelui, s-a referit la un scurt control efectuat de un medic de la Casa Albă în zilele de după dezbatere, din cauza simptomelor persistente de răceală de care suferea, citează Politico.

ADVERTISING

Examenul medical, a adăugat persoana care a cerut să nu fie identificată, a fost scurt şi nu a inclus niciun test important.

Pe 3 iulie, la doar câteva zile după dezbatere, Karine Jean-Pierre a declarat, într-o conferinţă de presă, că Biden nu a fost supus niciunui control medical din februarie, când Casa Albă a publicat cel mai recent raport anual privind starea de sănătate a preşedintelui.

"Am reuşit să discutăm cu medicul său despre asta şi răspunsul este nu", a spus purtătoarea de cuvânt, întrebată cu insistenţă dacă Biden a mai fost supus recent vreunui alt control medical.

ADVERTISING

Aceste întrebări despre starea de sănătate a preşedintelui au apărut după dezbaterea din 27 iunie împotriva fostului preşedinte Donald Trump, în care Biden a părut îmbătrânit, cu vocea răguşită, având dificultăţi în a încheia unele propoziţii. Ulterior, Biden a declarat că era răcit.

Trei guvernatori democraţi îi promit lui Biden să-i sprijine candidatura

Guvernatorii democraţi ai statelor New York, Minnesota şi Maryland au dat asigurări că i-au promis sprijinul deplin preşedintelui Biden, în contextul în care acesta se confruntă cu un val tot mai mare de voci în interiorul şi în afara propriului său partid care îi cer să se retragă din cursa prezidenţială.

"Preşedintele ne-a susţinut (…) şi guvernatorii îl susţin, lucrăm împreună, ca să fie foarte clar acest lucru. Calea spre victorie în noiembrie este prioritatea numărul unu", a declarat presei guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, după întâlnirea cu preşedintele Biden.

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a afirmat că Biden va ieşi clar învingător în alegerile din noiembrie, în timp ce Walz, care este şi preşedintele Asociaţiei Guvernatorilor Democraţi, a considerat că Biden este în continuare acelaşi om puternic care l-a învins în trecut pe adversarul său Donald Trump.

La rândul ei, guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a apreciat că discuţia cu Biden a lăsat-o "pe deplin încrezătoare" în abilităţile preşedintelui de a-şi continua campania electorală şi a adăugat că în timpul reuniunii au discutat şi modul în care preşedintele va aborda principalele preocupări a americanilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇