Trump susține că Biden renunță la candidatură, iar Kamala Harris e „patetică”

Trump susține că Biden renunță la candidatură, iar Kamala Harris e „patetică”

Președintele Joe Biden nu dă semne că va renunța la candidatură și a avut o întâlnire cu guvernatorii democraţi, miercuri, pentru a încerca să-i asigure că poate rămâne în competiţia cu Donald Trump.

În schimb, Donald Trump susține că Joe Biden se va retrage din cursa pentru Casa Albă după dezbaterea ratată de săptămâna trecută, iar în locul său va candida vicepreşedintele Kamala Harris.

Pe care însă a ironizat-o, afirmând că este ”atât de patetică și rea”, scrie Sky News. Trump a făcut comentariile într-un clip postat pe rețeaua sa socială, Truth Social.

ADVERTISING

În înregistrare, Trump îi spune unei persoane neidentificate: „Tocmai a renunțat. Știi, renunță la cursă. Și asta înseamnă că o avem pe Kamala Harris. Cred că ea va fi mai bună”, a declarat Trump cu ironie.

“Este atât de patetică, este atât de rea. V-o puteți imagina având de-a face cu Putin, cu președintele Chinei, care este un om feroce, un tip dur?”, a continuat el.

Nu este însă clar pe ce se bazează afirmațiile lui Trump, pentru că Biden, în vârstă de 81 de ani, a declarat miercuri că nu va renunța: „Nu plec. Sunt în cursa asta până la sfârșit”.

ADVERTISING

Cu toate acestea, președintele scade în sondaje, iar presa americană afirmă că performanțele sale de săptămâna viitoare sunt vitale - o afirmație respinsă de Casa Albă.

Marți, Biden a spus că aproape a adormit în timpul dezbaterii cu Trump din cauza unui program foarte agitat.

Dezbaterea, în care a dat răspunsuri confuze și a vorbit cu o voce slabă, a provocat panică în Partidul Democrat și a stârnit speculații dacă va fi înlocuit.

ADVERTISING

Numirea oficială a lui Biden pentru candidatura la președinția SUA urmează să fie aprobată la convenția partidului din august și singurul mod realist în care ar putea fi înlocuit este dacă va renunța el însuși.

Dacă ar renunța, Kamala Harris ar fi probabil un posibil înlocuitor.

Între timp, toți ochii sunt acum ațintiți asupra performanței președintelui într-un interviu pe care îl va acorda vineri la ABC News, care va fi analizat cu mare atenție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇