Zoo Brașov a primit din Ungaria două femele de râs

Zoo Brașov a primit din Ungaria două femele de râs

Două exemplare de râs carpatin au ajuns la Zoo Braşov, acestea putând fi văzute începând de luna viitoare, conform conducerii Grădinii Zoologice.

„În urma unor discuţii cu domnul Jochen Lengger, coordonatorul programului ESB (Registrul genealogic european) dedicat râşilor, acesta a fost de acord să trimită la Zoo Braşov două exemplare de râs carpatin. Cele două animale, ambele femele, au ajuns ieri la Zoo Braşov după o călătorie fără evenimente de la Zoo Veszprem, Ungaria”, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

Femelele, în vârstă de cinci, respectiv zece ani, se află acum în perioada obligatorie de carantină şi adaptare şi nu vor putea fi văzute de vizitatori decât după 30 de zile.

Astăzi avem plăcerea de a vă anunța că, în urma unor discuții cu domnul Jochen Lengger, coordonatorul programului ESB...

Publicată de Zoo Brasov pe Miercuri, 13 octombrie 2021

Râsul carpatin sau cel comun, alături de cel roşu şi cel canadian, spre deosebire de cel iberic, nu reprezintă o specie pe cale de dispariţie, în Europa şi Asia trăind populaţii consistente pentru perpetuarea speciei.

În acest moment, Zoo Braşov găzduieşte 327 de exemplare din 107 specii de animale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇