Vacanță în străinătate în luna noiembrie? Iată cele mai bune destinații (Galerie foto)

Vacanță în străinătate în luna noiembrie? Iată cele mai bune destinații (Galerie foto)

Pentru noi, noiembrie înseamnă iarnă deja. Frig, ploaie, cenușiu, chiar dacă arborii sunt încă multicolor înveșmântați. Dar iarnă poate avea atât de multe fețe în lume… Iar câteva zile pe tărâmuri mai însorite sau doar altfel te pot ține energic și fericit până iese iar soarele și la noi.

Dacă ți-ai propus o vacanță în vremuri în care alții își fac planuri pentru Crăciun sau Anul Nou, iată destinațiile recomandate de Conde Naste Traveller.

Tenerife, Spania

Trebuie să știi că în Tenerife, în această perioadă a anului, sunt aproape 23 de grade Celsius. E adevărat, nu prea poți sta la plajă, dar poți oferi fericire ochilor.

ADVERTISING

Poți admira din plin arhitectura zonei, mai ales în orașele coloniale La Laguna și La Orotava sau în capitala Santa Cruz, poți merge în restaurantele vizitate de localnici, în sate pescărești precum Garachico.

În plus, vei afla de ce insula are renumele de a fi unul dintre cele mai bune locuri de pe Terra pentru a admira stelele.

Bonus, în această perioadă a anului, apele sunt pline de balene, care se lasă și văzute.

Namibia, Africa

Dacă timpul ți-e aliat și nu ți-e teamă de drumuri lungi, pe care ai și cu ce să le finanțezi, Namibia este de asemeni o destinație de bifat în această perioadă, când temperatura e de maximum 31 de grade Celsius.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peisajele deschise și sălbatice de aici sunt unele dintre cele mai spectaculoase de pe Pământ. Dune de nisip ca niște munți, deșert cât vezi cu ochii, savana neatinsă, elefanți, lei, leoparzi, gheparzi, hipopotami, rinoceri, girafe, totul ca într-o ilustrată cum nu se poate mai reușită.

Noiembrie e, în Namibia, o lună de tranziție spectaculoasă. Pot apărea ploi, dar nu e neapărat. E sfârșitul sezonului uscat și începutul celui ploios, așa că și peisajul devine cumva dramatic. Vei vedea cum după ploaie totul înverzește și se trezește la viață.

Kerala, India

Noiembrie marchează începutul sezonului uscat în Kerala, India, și sfârșitul musonilor, așa că totul va fi verde și proaspăt, cu o temperatură de până la 31 de grade Celsius.

ADVERTISING

Pe plajă nu vei fi deranjat de nimeni, pentru că e, totuși, iarnă. Nu vei simți în nări decât mirosul uleiurilor aromatice.

Te poți plimba cu barca, poți interacționa cu sătenii și le poți cunoaște stilul de viață, complet diferit de al nostru. Poți închiria o motocicletă pentru a găsi plaje neatinse de picior de turist și te poți caza la localnici.

Tel Aviv, Israel

În această perioadă, temperaturile încă pot urca la 26 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că, cu puțin noroc, poți face chiar plajă.

În orice caz, vei vedea că plajele sunt în continuare pline, pentru că, dacă nu face plajă, lumea vine la picnic sau doar să respire aer curat după muncă sau să facă mișcare. Vei vedea că ritmul vieții e cu totul altul aici și, de fapt, ce îți poți dori în vacanță dacă nu asta?

Dacă nu te atrage plaja, te poți plimba pe străzile liniștite, tivite de vegetația atent îngrijită, și poți poposi în restaurante luxoase sau dotate cu doar două-trei mese, unde vei gusta bucate pentru suflet dintre cele mai diverse.

Lisabona, Portugalia

Când Europa tremură, la Lisabona sunt 20 de grade Celsius. Cu restaurantele sale deloc scumpe, Lisabona e destinația perfectă pentru un city break.

Fă-ți timp să ajungi în cartierul Cais do Sodré, cu o promenadă superbă, și cazează-te în Bairro Alto, la AlmaLusa Baixa/Chiado, un fost grajd din secolul XVIII.

Islanda

E adevărat, nu vei avea parte de mai mult de 4 grade Celsius (dacă ești norocos), dar unde altundeva te poți bucura de Luminile Nordului dacă nu în Islanda?

Poți merge să schiezi, să te bucuri de gastronomia locală și poți participa în noiembrie la festivalul de muzică din Reykjavik, la care, apropo, anul acesta va cânta inclusiv trupa Metronomy.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇