Vacanță cu restricții pe insula Mykonos: Turiștii nemulțumiți și-au făcut bagajele și au plecat, mulți și-au anulat rezervările la hotel

Vacanță cu restricții pe insula Mykonos: Turiștii nemulțumiți și-au făcut bagajele și au plecat, mulți și-au anulat rezervările la hotel

Turiștii au început să plece din populara insulă de vacanţă Mykonos (Grecia), după noile restricții antiCovid impuse de autoritățile elene. Totodată, mulți au ales să-și anuleze rezervările la hotel și nici să nu mai vină pe insulă.

Începând de sâmbătă, muzica în restaurante şi baruri este interzisă, iar libertatea de circulaţie a fost și ea restricționată pe așa numita „insulă a petrecerilor pentru cei bogaţi”.

Turiștii care au cheltuit super mulți bani ca să-și facă o vacanță aici sunt foarte supărați, pentru că nu mai pot petrece așa cum plănuiau, așa că și-au făcut bagajele și au plecat. La ora 1:00 începe carantina de noapte, deci tinerii au spus adio petrecerilor care țineau toată noaptea.

ADVERTISING

La fel de dezamăgiți sunt și angajații din sectorul HoReCa, mai ales că turismul reprezintă o cincime din economia greacă! Țara are nevoie disperată de un sezon puternic anul acesta, după ce numărul vizitatorilor s-a prăbușit în 2020 la niveluri minime record, conform Reuters.

„Au decis (autoritățile - n.red.) să distrugă economia insulei în cel mai critic moment al anului. Sperăm că se vor răzgândi rapid”, spune Iraklis Zisimopoulos, șef al unei asociații care deține două hoteluri, două restaurante și patru baruri pe insulă.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, la unul dintre hoteluri deja au existat zeci de anulări.

În primele ore ale zilei de duminică, barurile și cluburile era închise, iar străzile înguste ale insulei erau pustii, deși de obicei sunt arhipline cu petrecăreți.

Ce spun turiștii

„Am cheltuit banii degeaba și mi-am irosit și timpul. Mi-am luat liber de la serviciu degeaba. Pa, pa, Mykonos!”, a afirmat supărată Dina, turistă din Arabia Saudită.

„Ne-au distrus vacanța”, a completat o altă tânără din Regatul Unit.

La rândul său, un vizitator din Spania s-a plâns că restricțiile au intrat în vigoare chiar de ziua lui: „E ziua mea de naștere. Am venit aici să sărbătoresc și nu este muzică, nu este nicio petrecere. Dați drumul înapoi la muzică, vă rog, vă rog, vă rog!”, a adăugat Jesus Marino.

ADVERTISING

Restricțiile sunt în vigoare până pe 26 iulie, din cauza unui „focar îngrijorător de Covid”.

Mykonos este una dintre cele mai populare destinaţii turistice elene, reuşind să atragă peste 1 milion de vizitatori în sezonul de vară.

Află care sunt noile reguli pentru restaurante, baruri şi spaţii de divertisment introduse în Grecia din data de 16 iulie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇