Turiști români, blocați în Grecia din cauza vremii extreme

Turiști români, blocați în Grecia din cauza vremii extreme

Un grup de cetăţeni români e blocat pe un feribot pe ruta Skiathos-Volos, în Grecia, după ce, din cauza vremii nefavorabile, autorităţile au amânat debarcarea, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Alţi români sunt blocaţi în hoteluri din Grecia, în zone afectate de inundaţii.

Consulatul General al României la Salonic a fost notificat pe telefonul de urgenţă cu privire la situaţia unui grup de cetăţeni români blocaţi pe un feribot pe ruta Skiathos-Volos.

”În acest context, reprezentanţii oficiului consular au efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la situaţia persoanelor afectate. Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular român de la autorităţile locale, din cauza fenomenelor meteorologice care afectează insula Volos, autorităţile elene implicate în gestionarea acestei situaţii au decis amânarea debarcării persoanelor aflate pe feribot până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în zona de debarcare”, a precizat MAE.

ADVERTISING

De asemenea, MAE informează că Ambasada României la Atena este în contact cu mai mulţi cetăţeni români blocaţi în unităţi hoteliere de pe teritoriul Greciei, din cauza inundaţiilor ce afectează zonele în care se află în aceste unităţile hoteliere.

În dialogul cu cetăţenii români, reprezentanţii ambasadei au reiterat necesitatea ca aceştia să urmărească şi să respecte anunţurile şi recomandările autorităţilor locale. 

MAE menţionează că reprezentanţii ambasadei de la Atena şi consulatului din Salonic urmăresc situaţia în continuare şi se află în contact permanent cu cetăţeni români aflaţi într-o situaţie deosebită şi cu autorităţile locale competente, şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul Afacerilor Externe a informat tot miercuri că serviciul local de meteorologie (EMY) a emis un nou cod roșu de vreme nefavorabilă, pe fondul intensificării efectelor ciclonului Daniel. Aversele însemnate cantitativ de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, inundații, scăderi bruște de temperatură – de 6 până la 8 grade Celsius, se vor manifesta pe întreg teritoriul Greciei.

Totodată, MAE informează că la nivelul Ambasadei României la Sofia nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu inundaţiile care afectează Bulgaria.

ADVERTISING

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale:

  • Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879,
  • Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 
  • Ambasadei României la Sofia : +359 2 9733510. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de urgenţă ale misiunilor diplomatice: 

  • Ambasada României la Atena : +30 6978996222,
  • Consulatul General al României la Salonic : +30 6906 479076 
  • Ambasada României la Sofia : +359 879 440 758.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇