Inundații catastrofale în Bulgaria și Turcia: Patru morți, persoane dispărute, străzi transformate în râuri (Foto & Video)

Inundații catastrofale în Bulgaria și Turcia: Patru morți, persoane dispărute, străzi transformate în râuri (Foto & Video)

Bulgaria și Turcia se confruntă cu inundații puternice în urma cărora patru persoane au murit, alte sunt date dispărute, iar străzile s-au transformat în adevărate râuri.

Două persoane au murit în orașul Ţarevo din regiunea bulgară Burgas, relatează Reuters şi BTA.

"În acest moment putem confirma moartea a doi bărbaţi, dar căutăm în continuare două femei", a declarat miercuri dimineaţa şeful Direcţiei regionale a Ministerului de Interne din Burgas, comisarul Emil Pavlov.

El a spus, de asemenea, că un vehicul care era în mişcare pe un pod a căzut în apă. "Avem indicii despre două femei care călătoreau în vehicul. Este vorba despre o mamă şi o fiică, care sunt căutate în acest moment", a explicat Pavlov, precizând că se fac căutări inclusiv cu ajutorul dronelor.

"Unul dintre bărbaţii care a murit efectua lucrări de construcţie la casa celor două femei pe care le căutăm", a detaliat Emil Pavlov.

ADVERTISING

În Ţarevo a fost declarată marţi stare de urgenţă, iar presa a anunţat că 60 de persoane au fost evacuate.

Istanbul, sub ape

De asemenea, două persoane au murit în urma inundaţiilor din metropola Istanbul, unde ploile torenţiale au transformat străzile în adevărate râuri, iar ministrul turc de Interne a declarat că alte patru persoane sunt date dispărute în urma unei viituri care a mărturat un camping din provincia Kirklareli, în apropiere de graniţa cu Bulgaria.

În Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, ploile abundente au inundat străzile şi casele din două cartiere. Mai multe persoane au fost salvate după ce au rămas blocate în interiorul unei biblioteci, în timp ce unele staţii de metrou au fost închise. Cel puţin una a fost inundată.

Guvernatorul Istanbulului, Davut Gul, i-a îndemnat pe oameni să rămână acasă. Imaginile de pe reţelele de socializare arată maşini şi tarabe stradale luate de ape.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇