Inundații puternice în Austria: Un torent violent a invadat o destinație turistică. Râurile au cele mai ridicate cote din ultimii 100 de ani (Video)

Inundații puternice în Austria: Un torent violent a invadat o destinație turistică. Râurile au cele mai ridicate cote din ultimii 100 de ani (Video)

Ploaia torențială și furtunile au provocat inundații în sudul și vestul Austriei, unde râurile au atins cele mai ridicate cote din ultimii 100 de ani.

Regiunile Vorarlberg, Tirol, Salzburg și Carinthia din vestul și sudul Austriei au fost afectate de vremea extremă din ultimele zile. Mai multe case au fost evacuate, iar autoritățile au decis să închidă mai multe linii de cale ferată în unele zone în care GeoSphere, serviciul meteorologic național, a prognozat formarea unor viituri, relatează Sky News.

ADVERTISING

Un torent violent s-a format în Bad Gastein, Salzburg, o populară destinație turistică, după 24 de ore de ploi puternice.

Imagini dramatice postate online au surprins viitura care s-a prăvălit pe cursul unei cascade, pe sub un pod din localitate.

Potrivit presei locale, aproximativ 70 de persoane au fost evacuate din 30 de case în Tumpen, un sat din Tirol.

În valea Pitztal, unde s-a produs o alunecare de teren, trei case din localitatea Jerzens au fost, de asemenea, evacuate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înregistrări video postate pe rețelele de socializare arată că râul Ache din Tirol este pe punctul de a ieși din matcă. De asemenea, în valea Otztal s-au produs inundații.

Avertizări de inundații au fost emise și pentru unele zone din Tirol prin care trece râul Inn.

Ploile s-au abătut asupra Austriei după un val de căldură cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Meteorologii spun că precipitațiile au fost provocate de un sistem de joasă presiune din nordul Italiei care a trimis aerul umed spre Austria.

ADVERTISING

Din fericire, după ploile abundente, prognozele indicau o îmbunătățire a vremii. În weekend se anunță vreme însorită.

În Austria au fost inundații și la începutul lunii august, când ploile torențiale au afectat sudul țării. O persoană și-a pierdut viața atunci, după ce a fost înghițită de apele unui râu din Carinthia. Alunecările de teren și râurile umflate au afectat numeroase clădiri și au determinat evacuarea locuitorilor din mai multe sate.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇