Şeful Ryanair, Michael O’Leary, susţine că ar trebui să existe o limită de două băuturi pe aeroport pentru pasagerii avioanelor.
O’Leary crede că astfel s-ar combate înmulţirea incidentelor cauzate de pasageri turbulenţi în timpul zborurilor.
Săptămânal au loc izbucniri violente din cauza alcoolului, susţine şeful Ryanair, mai ales când este amestecat cu alte substanțe.
„Nu vrem să-i supărăm pe oamenii care beau un pahar”, a spus el pentru Daily Telegraph, citat de BBC.
„Dar nu le permitem oamenilor să conducă maşina în stare de ebrietate, însă continuăm să-i urcăm în aeronave la 11.000 de metri”.
Membrii echipajului sau alți pasageri au devenit ținte ale celor turbulenţi, potrivit lui O'Leary.
Atunci când avionul are întârziere, problema se accentuează pentru că pasagerii au mai mult timp în aeroport ca să bea.
"Pe vremuri, oamenii care beau prea mult adormeau în cele din urmă. Dar acum aceşti pasageri sunt și pe pastile sau prafuri. Din amestecul acesta, obții un comportament mult mai agresiv, care devine foarte greu de gestionat."
Şeful Ryanair a mai declarat că este dificil pentru companiile aeriene să identifice persoanele în stare de ebrietate la poarta de îmbarcare, mai ales când se află în grup.
Abia "când avionul decolează, vedem comportamentul nepotrivit", a spus el.
Personalul Ryanair caută prin bagaje după alcool înainte ca pasagerii să se îmbarce pe zborurile spre Ibiza, una dintre cele mai cunoscute „destinații pentru petreceri”. Alte destinații provocatoare includ unele dintre insulele grecești.