Șeful Ryanair: Gata cu zborurile de 10 euro!

Șeful Ryanair: Gata cu zborurile de 10 euro!

Șeful unei companii aeriene de tip low-cost susține că epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit din cauza scumpirii combustibilului.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, spune că de acum compania nu va mai oferi zboruri la prețuri foarte mici.

Tariful mediu al companiei aeriene va crește de la aproximativ 40 de euro anul trecut la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani, a declarat el, pentru BBC.

Tot O'Leary a spus că este convins că oamenii vor continua să zboare frecvent, în ciuda creșterii prețului.

ADVERTISING

„Nu există nicio îndoială că, la capătul inferior al pieței, tarifele noastre promoționale cu adevărat ieftine - tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro - cred că nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani", a subliniat O'Leary la BBC.

Creșterea costurilor cu combustibilul, care determină creșterea tarifelor aeriene, provoacă și majorarea facturilor la energie pentru gospodării, afectând veniturile oamenilor. În ciuda acestui fapt, clienții vor căuta opțiuni mai puțin costisitoare și nu vor reduce numărul de zboruri, a estimat șeful Ryanair.

ADVERTISING

„Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preț", a spus O'Leary.

Pe măsură ce biletele de avion au devenit mai ieftine în ultimele decenii, numărul de zboruri a crescut, tot mai mulți oameni luându-și vacanțe în străinătate. Companii aeriene precum Ryanair, Easyjet, Vueling și Wizz Air au concurat pentru a oferi servicii low-cost fără costuri suplimentare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇