Ryanair scumpește zborurile lowcost. Noile preţuri sunt peste cele de dinainte de pandemie

Ryanair scumpește zborurile lowcost. Noile preţuri sunt peste cele de dinainte de pandemie

Compania aeriană irlandeză Ryanair va majora tarifele de vară ale curselor sale lowcost cu până la 9% peste nivelurile prepandemice. Cererea este în creștere, iar gradul de rezervare va ajunge în iunie la 94%.

Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O’Leary, a declarat că factorul de încărcare, ce măsoară câte locuri disponibile sunt rezervate în avioanele companiei, ar trebui să ajungă la aproximativ 94% în iunie, foarte aproape de nivelul de dinaintea pandemiei, relatează Reuters.

"Și iulie, august și septembrie arată foarte bine, cu factori de încărcare mai mari și, de asemenea, tarife mai mari, care vor crește cu 7-9% față de vara anului 2019", a precizat O’Leary.

ADVERTISING

Directorul a adăugat că se așteaptă ca experiența de călătorie pentru clienții europeni să se îmbunătățească pe timpul verii, deoarece managementul aeroportului "va elimina" problema deficitului de personal prin recrutări.

Creșterea bruscă a cererii în ceea ce privește călătoriile aeriene a provocat cozi și întârzieri în unele aeroporturi britanice, precum și în Amsterdam, Dublin și Toronto. Mai mult, personalul spaniol de cabină al Ryanair a anunțat luni că va intra în grevă șase zile la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. O’Leary a spus, însă, că orice întârziere cauzată de protest ar putea fi "de scurtă durată și fără consecințe".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇