Compania aeriană care are soluția pentru deficitul de personal: Scoate nişte scaune din avion

Compania aeriană care are soluția pentru deficitul de personal: Scoate nişte scaune din avion

Compania aviatică elvețiană EasyJet intenționează să scoată nişte scaune din aeronave pentru a face față deficitului de personal și creșterii așteptate a traficului aerian la nivelul de dinaintea pandemiei.

EasyJet se așteaptă ca prin eliminarea rândurilor de locuri din spatele avioanelor sale A319 să poată păstra doar trei însoțitori de zbor în loc de patru. Această măsură ar limita numărul pasagerilor la maximum 150 de persoane, relatează BBC.

Soluția i-ar permite companiei să se încadreze în prevederile Autorității Civile de Aviație (CAA) referitoare la numărul membrilor echipajului, bazat pe numărul de locuri fizice, nu pe cel al pasagerilor aflați la bord.

ADVERTISING

Cerere mare și angajați puțini

Companiile și aeroporturile din Marea Britanie s-au confruntat cu un deficit de personal după Paști, pe fondul reluării cererii de călătorie după renunțarea la restricțiile impuse de pandemie.

EasyJet și British Airways au fost nevoite să renunțe la sute de zboruri luna trecută, din cauza înmulțirii cazurilor de Covid, trimițându-și angajații acasă și făcând mari eforturi pentru a păstra programul de zboruri.

Mulți operatori, printre care și EasyJet, fac acum angajări, însă experții estimează că problemele cu forța de muncă vor persista timp de un an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

EasyJet a anunțat că limitarea numărului de pasageri din avioanele A319 îi va permite să opereze cu mai multă siguranță, iar schimbarea de capacitate va fi mică în raport cu numărul total al pasagerilor transportați în această vară.

Mai puține locuri, mai multă eficiență

Compania va investi, de asemenea, mai multe resurse în procesarea acreditării unor echipaje noi și se așteaptă ca în această vară să se apropie de nivelul operațional din 2019.

Înainte de pandamie, EasyJet transporta aproape 300.000 de pasageri în fiecare zi în sezonul estival.

ADVERTISING

Potrivit companiei cu sediul la Meyrin, în cantonul elvețian Geneva, cele șase locuri de pe ultimul rând din avion sunt de regulă rezervate cu doar câteva zile înainte de plecare, astfel că vânzarea a maximum 150 de bilete per avion nu va afecta planurile de călătorie din vară ale clienților.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇