Salina Praid a fost închisă temporar

Salina Praid a fost închisă temporar

Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activității de producție și de vizitare în Salina Praid, în urma infiltrațiilor de apă din pârâul Corund, a anunțat miercuri Ministerul Economiei.

„Astfel, pe fondul precipitațiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă și în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund.

Drept urmare conducerea Societății Naţională a Sării S.A a luat decizia de a stopa activitatea de extracție, dar și vizitarea Salinei Praid până la remedierea situației, pentru protecția angajaților și a turiștilor”, se arată într-un comunicat al ministerului.

ADVERTISING

Specialiștii Societății Naționale a Sării fac demersuri pentru redeschiderea activității la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului recomandă turiștilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din județul Mureș până la remedierea situației și redeschiderea Salinei pentru vizitare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇