Un chirurg de la Institutul Oncologic București, suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă, care ulterior a murit

Un chirurg de la Institutul Oncologic București, suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă, care ulterior a murit

Un medic de la Institutul Oncologic din Capitală este audiat, miercuri, la sediul Poliţiei Dâmboviţa, într-un dosar de ucidere din culpă.

Medicul este suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă pe care a operat-o, femeia decedând în urma unei septicemii.

”Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti.

ADVERTISING

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz”, informează oficialii Poliţiei Dâmboviţa. 

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că medicul vizat de ancheta poliţiştilor dâmboviţeni lucrează la Institutul Oncologic din Capitală şi a făcut o intervenţie pentru un cancer în zona abdomenului în cazul femeii din judeţul Dâmboviţa. Ea a murit la începutul anului 2023. 

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de la Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au făcut percheziţii, una la spitalul unde a fost realizată intervenţia chirurgicală şi alta la locuinţa medicului, în oraşul Voluntari. 

ADVERTISING

În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi au indisponibilizat mai multe documente şi un telefon mobil. 

Chirurgul suspectat în acest dosar are 69 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇