O femeie a murit după o bronhoscopie, la o clinică privată din Craiova. Același medic era deja trimis în judecată pentru alte 4 cazuri de pacienți morți

O femeie a murit după o bronhoscopie, la o clinică privată din Craiova. Același medic era deja trimis în judecată pentru alte 4 cazuri de pacienți morți

A murit femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie la o clinică privată din Craiova. Poliţiştii din Dolj fac cercetări pentru ucidere din culpă şi afirmă că există suspiciunea unui caz de malpraxis medical.

Oficial ştim că este vorba despre o femeie de 52 de ani din Caracal, care a intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenţii efectuate de către un chirurg din Craiova.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că, în seara zilei de 4 aprilie, o femeie de 52 de ani, din municipiul Caracal, judeţul Olt, ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenţii de explorare endoscopică, efectuată de către un bărbat din municipiul Craiova, medic chirurg. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a informat IPJ Dolj.

ADVERTISING

După bronhoscopie, femeia a fost resuscitată şi internată în stare gravă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, dar a murit ulterior.

Potrivit poliţiştilor, în urma probatoriului administrat până în prezent, coroborat cu concluziile medico-legale preliminare, precum şi suspiciunea unui caz de malpraxis medical, cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Deocamdată, asupra faptei, nu a medicului chirurg.

Presa locală scrie că intervenția i-a făcut-o doctorul Alin Demeterian, la o clinică privată.

ADVERTISING

Alin Demetrian a fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și șef al Secției de Chirurgie Toracică, fiind unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din Craiova.

Acum este acuzat că ar fi făcut greșeli fatale în intervenții.

În luna ianuarie, acelaşi medic a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

„La data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă”, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

ADVERTISING

În plus, medicul e cercetat pentru „săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale”.

Medicul se află sub control judiciar. După cazul pacientei din Caracal, procurorii au cerut înlocuirea controlului judiciar cu o altă măsură preventivă, mai drastică.

Judecătoria Craiova a respins cererea considerând că medicul Alin Demetrian nu ar fi încălcat dispozițiile controlului judiciar care-i interziceau să opereze doar în cazurile care aveau directă legătură cu cele patru pacienți care au decedat, scrie Adevărul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇