Rute și stații noi pentru celebrul Orient Express

Rute și stații noi pentru celebrul Orient Express

Legendarul tren Orient Express va parcurge rute noi anul acesta, în Europa, și va avea cinci stații noi.

Faimos pentru atmosfera care îi teleportează pe pasageri în prima decadă a secolului XX, trenul făcut celebru de scriitoarea Agatha Christie va avea și trei compartimente noi.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Stațiile noi în care vor opri cele 17 vagoane restaurate sunt Roma, Florența, Geneva, Bruxelles și Amsterdam, potrivit Lonely Planet.

Ruta noua, de la Veneția la Amsterdam, va conecta trei capitale europene: Paris, Bruxelles și Amsterdam.

Totodată, trenul va parcurge si ruta Roma-Paris, șerpuind spre Florența, trecând pe lângă lacurile italiene și munții elvețieni pentru a ajunge în Franța, într-o călătorie pe parcursul nopții ce include și o cină.

Totodată, pasagerii pot alege să înnopteze la vila San Michele din Florența sau la Castello di Casole din Toscana.

Pe ruta de la Geneva la Veneția, trenul va trece prin faimosul pas Brenner, trecătoarea prin Alpii Orientali care leagă landul Tirol din Austria cu Tirolul de Sud din Italia, dar și prin romanticul oraș Verona.

”Pe parcursul lui 2020, când trenul nu a putut să circule, am identificat noi destinații și rute ce oferă opțiuni minunate de a vedea Europa, fie într-un weekend prelungit, fie ca parte a unui tur extins”, a spus Gary Franklin, vicepreședintele Trains & Cruises, care operează și Orient Expressul.

Trenul are trei compartimente noi, denumite după trei capitale europene: Viena, Praga și Budapesta. Acestea sunt amenajate astfel încât să conțină trăsăturile unice ale fiecărei capitale.

Orientul Express Veneția Simplon va străbate Europa din martie până în noiembrie și, o dată pe an, face călătoria completă până în Istanbul. Momentan, călătoriile pentru luna martie sunt încă afectate de restricțiile anti-COVID.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro