Noua listă a statelor cu risc de Covid: Marea Britanie rămâne roşie, dar destinaţiile preferate de vacanţă sunt verzi

Noua listă a statelor cu risc de Covid: Marea Britanie rămâne roşie, dar destinaţiile preferate de vacanţă sunt verzi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat o nouă listă a țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență a cazurilor de Covid.

Astfel, în zona roșie sunt incluse Seychelles, Uruguay, Mongolia, Columbia, Maldive, Bahrain, Namibia, Argentina, Suriname, Kuweit, Oman, Saint Kitts si Nevis, Brazilia, Paraguay, Costa Rica, Chile, Trinidad si Tobago, Botswana, Bolivia, Africa de Sud, Marea Britanie, Nepal şi India.

Iar pe lista galbenă se află Emiratele Arabe Unite, Panama, Malaysia, Georgia, Tunisia, Sint Maarten, Guyana, Cuba, Capul Verde, Irak, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Sri Lanka, Zambia.

ADVERTISING

Cine vine dintr-o ţară de pe lista galbenă nu intră în carantină, dacă este vaccinat sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

"Dacă vine din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a explicat recent Raed Arafat.

Destinaţiile preferate de români pentru vacanţa de vară, cum ar fi Spania, Grecia, Italia, Bulgaria sau Turcia, se află toate pe lista verde. Asta înseamnă că nu se impun niciun fel de restricţii la întoarcere.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇