Noi restricții pentru românii care pleacă în Belgia: Testul COVID-19, recomandat dacă apar simptome

Noi restricții pentru românii care pleacă în Belgia: Testul COVID-19, recomandat dacă apar simptome

România a fost inclusă de autorităţile din Belgia în zona portocalie, astfel că persoanelor care ajung din ţara noastră în Regatul Belgiei în scop turistic li se recomandă autoizolarea sau cel puţin limitarea contactelor sociale şi monitorizarea stării de sănătate.

MAE arată că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de intrare pentru cetăţenii care intră în Belgia în scop turistic (călătorie neesenţială), în funcţie de statele/regiunile de provenienţă, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

1. zona verde - fără măsuri specifice;

2. zona portocalie - tuturor persoanelor care vin din statele/regiunile din zona portocalie le este recomandată intrarea în autoizolare sau cel puţin limitarea contactelor sociale. De asemenea, acestora li se recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariţiei unor simptome specifice pentru infecţia cu COVID-19, să se adreseze medicului şi să efectueze un test pentru infecţia cu COVID-19.

Nu există restricţii pentru persoanele care călătoresc în interes de serviciu, dar acestea sunt rugate să limiteze deplasările non-profesionale pe teritoriul Belgiei;  

3. zona roşie - autoizolarea şi efectuarea unui test COVID-19 sunt obligatorii.

”România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Pe lângă România, în zona portocalie au mai fost incluse: Austria, Bulgaria, Croaţia, Spania, Luxemburg, Portugalia, Cehia, Polonia, Suedia, Elveţia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Detalii privind statele/regiunile incluse în aceste zone sunt disponibile aici https://diplomatie.belgium.be/en”, precizează MAE.

De asemenea, cetăţenii care intră din România în Regatul Belgiei trebuie să completeze şi formularul Public Health Passengers Locator Form (disponibil AICI).

MAE aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro, http://bruxelles.mae.ro.

Citește și:

Bosnia mai primește români în țară doar dacă prezintă test Covid la graniță

Turist în pandemie: Noi condiții de intrare în Grecia, ce țări impun restricții pentru români și când întri în izolare la întoarcere


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇