Ne luăm „adio!” de la zborurile ieftine? Avertismentul șefului Ryanair

Ne luăm „adio!” de la zborurile ieftine? Avertismentul șefului Ryanair

Haos în aeroporturi, cozi prea lungi la check-in, zboruri anulate sau întârziate – toate acestea sunt consecințele directe ale penuriei de personal și prețurilor prea mici în raport cu costurile de operare. În acest context, biletele vor continua să se scumpească, iar industria nu se va redresa în următorii cinci ani, avertizează șeful Ryanair. „Este inacceptabil ca trenul să fie mai ieftin ca avionul”, a spus Michael O’Leary.

Pionier al călătoriilor low-cost în Europa, acesta a declarat că tarifele pentru zboruri vor crește probabil în următorii cinci ani, deoarece au devenit „prea ieftine” pentru a asigura profituri pentru operatorii aerieni, pe măsură ce costurile industriei sunt în creștere, informează The Guardian.

ADVERTISING

Avertismentul său a venit în contextul în care prețurile biletelor au crescut în Europa și SUA, pe măsură ce pasagerii au reînceput să călătorească după doi ani de pandemie, timp în care unele companii aeriene au redus capacitatea din cauza lipsei de personal.

El a declarat pentru Financial Times: „Biletele de avion sunt prea ieftine pentru realitatea actuală. Mi se pare absurd să constat de fiecare dată când zbor în Stansted că drumul cu trenul în centrul Londrei să fie mai scump decât biletul de avion.”

ADVERTISING

O’Leary a spus că se așteaptă ca o combinație de prețuri mari la petrol și taxe de mediu să crească tariful mediu practicat de Ryanair de la 40 de euro la 50-60 de euro pe termen mediu.

El a criticat, de asemenea, guvernul Marii Britanii și ceea ce el a numit „dezastrul” Brexit-ului, care a împiedicat companiile aeriene să recruteze cu ușurință lucrători europeni și, astfel, a agravat deficitul de personal în această vară. „Este fără îndoială una dintre consecințele inevitabile ale dezastrului care a fost Brexit”, a spus el.

ADVERTISING

ÎNCĂ O GREVĂ LA RYANAIR

De asemenea, personalul navigant al Ryanair din Spania a anunțat că intenţionează să intre din nou în grevă 12 zile în luna iulie, pentru a cere condiţii mai bune de muncă, au declarat sâmbătă sindicatele USO şi SICTPLA, crescând perspectiva haosului în călătoriile aeriene, în sezonul turistic de vară.

Anunţul a venit în ultima zi a grevei actuale a echipajelor, care a început joi şi a forţat Ryanair să anuleze sâmbătă 10 zboruri în Spania, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Personalul navigant al companiei se va afla în grevă în zilele de 12-15, 18-21 şi 25-28 iulie, în cele 10 aeroporturi spaniole în care operează Ryanair, au spus sindicatele într-un comunicat.

„Sindicatele şi echipajul Ryanair... cer o schimbare de atitudine din partea companiei aeriene”, au spus aceştia într-un comunicat, cerându-le șefilor să reia negocierile cu ei în ceea ce privește problemele, inclusiv plata salariului minim.

Ryanair nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇