Grevă generală în Belgia, din cauza scumpirilor: În Bruxelles au fost anulate toate zborurile, transportul e paralizat

Grevă generală în Belgia, din cauza scumpirilor: În Bruxelles au fost anulate toate zborurile, transportul e paralizat

Aeroportul din Bruxelles a anulat luni toate zborurile de plecare şi mai multe servicii de transport public au fost oprite în toată ţara pe fondul unei greve a sindicatelor din cauza costului ridicat al vieţii.

citizen

Sindicatele au anunţat că se aşteaptă ca zeci de mii de oameni să participe doar la Bruxelles. Trenurile circulă, parţial, pentru a permite protestatarilor să ajungă în capitală.

Aeroportul din Bruxelles a anunţat că nu poate permite zborurilor de pasageri să plece, deoarece greva s-a extins la personalul de securitate. Transportul public local funcţiona în parametri minimi.

Inflaţia a atins 9% în iunie în Belgia, reflectând creşterile bruşte ale preţurilor în mare parte cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, care a afectat oferta de cereale şi a dus la creşterea costului energiei.

citizen

Premierul belgian Alexander De Croo a declarat că angajaţii belgieni sunt mai bine protejaţi decât cei din majoritatea statelor din Uniunea Europeană, deoarece salariile au fost indexate pentru a acoperi inflaţia.

El a declarat pentru televiziunea publică RTBF că Guvernul a prelungit reducerea impozitul pe vânzări la gaz, electricitate şi combustibil până la sfârşitul anului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇