Începe Festivalul Saga: Restricții de circulație în zona Romaero. Depistarea drogurilor se va face cu câini special antrenați

Începe Festivalul Saga: Restricții de circulație în zona Romaero. Depistarea drogurilor se va face cu câini special antrenați

La Festivalul Saga, depistarea drogurilor se va face și cu câini special antrenaţi pentru a găsi substanţe interzise. De asemenea, pentru prevenirea traficului și consumului de droguri, vor acționa echipe de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog. Festivalul Saga are loc în perioada 5 – 7 iulie, la Romaero Băneasa.

”Zilnic, efective din cadrul structurilor de Ordine Publică, Investigaţii Criminale, Rutieră, Investigarea Criminalităţii Economice, Prevenire, Acţiuni Speciale, Arme şi Substanţe Periculoase vor asigura o prezenţă vizibilă atât în cadrul festivalului cât şi în proximitatea acestuia. (...) La eveniment vor fi prezenţi mai mulţi câini special antrenaţi pentru depistarea substanţelor interzise. De asemenea, poliţişti de combatere a criminalităţii organizate vor acţiona pe toată perioada desfăşurării festivalului pentru prevenirea şi combaterea traficului şi a consumului de droguri”, a declarat agent de poliţie Francisco Iaru, reprezentant al Poliţiei Capitalei.

ADVERTISING

Restricții rutiere

El a anunţat şi instituirea mai multor restricţii rutiere. 

„Începând cu data de 1 iulie, ora 16:00, au fost restricţionate parcările auto pe Bulevardul Ficusului, segmentul de drum cuprins între Bulevardul Aerogării, până la intrarea în Romaero şi pe Bulevardul Aerogării în dreptul pieţei.

Începând cu 4 iulie, ora 20:00, se va restricţiona traficul rutier pe Bulevardul Ficusului, segmentul de drum cuprins între Bulevardul Aerogării şi accesul în incinta Romaero până pe data de 8 iulie ora 6:00. Brigada rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulaţie”, a mai spus reprezentantul Poliţiei Capitalei. 

ADVERTISING

El mai recomandă conducătorilor auto să folosească mai puţin autovehiculele personale pentru a evita blocajele din trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special metroul. De asemenea, în cazul în care doresc să vină cu maşina în zona Saga Festival, şoferii sunt sfătuiţi să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia.

ADVERTISING

De asemenea, poliţiştii le recomandă pietonilor să se deplaseze doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇