Corupție la o universitate din Brașov: Studenții plăteau pentru a promova. Cât costa un examen UPDATE

Corupție la o universitate din Brașov: Studenții plăteau pentru a promova. Cât costa un examen <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă.

Din cercetările efectuate până în prezent, este vorba despre aproximativ 15 studenți, iar sumele remise/solicitate sunt între 500 și 2.500 de lei. Sumele cele mai mari erau pentru licență.

UPDATE: Profesorul a fost reţinut, vineri, de către procurori, fiind suspectat că a primit mită în schimbul promovării examenelor de către studenţi. Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă şi faţă de un al doilea inculpat suspectat că era intermediar între profesor şi studenţii care plăteau pentru a trece examenele.

ADVERTISING

Percheziții în București și 11 județe

Joi, procurorii braşoveni, care instrumentează acest dosar, au făcut 20 de descinderi în Capitală şi în 11 judeţe.

Au fost puse în executare şi mandate de aducere emise față de 15 persoane, dintre care opt agenți de poliție și un subofițer jandarm, pentru audieri la sediul unității de parchet, transmite Direcția Generală Anticorupție.

„În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

ADVERTISING

Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova, Giurgiu, Braşov, Galaţi şi Vrancea. 

Printre suspecţii din dosar se numără şi profesorul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇