După ce a fost amendat, Aeroportul Otopeni a montat noi echipamente de aer condiționat

După ce a fost amendat, Aeroportul Otopeni a montat noi echipamente de aer condiționat

Şase noi echipamente suplimentare de aer condiţionat au fost puse în funcţiune la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Scopul este de a rezolva situaţia apărută în urma avariei produse la sistemul din zona de îmbarcare a aerogării „Plecări”, informează, joi, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Reprezentanţii CNAB precizează că, pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, prestatorul de servicii de mentenanţă pentru sistemul de aer condiţionat a fost penalizat în total, până în prezent, cu suma de 2.389.403 lei, din care 375.240 de lei pentru probleme legate de climatizare, la care se adaugă 0,15% pe zi din abonament pentru neconformităţi ale temperaturilor.

ADVERTISING

În data de 26 iunie, Compania Națională Aeroporturi București a dat publicității un comunicat, în care anunța că instalația de aer condiționat a aeroportului nu mai funcționează.

Reacția companiei a fost determinată de valul de postări de pe rețelele sociale cu condițiile pe care trebuie să le suporte călătorii pe Otopeni și articole critice la adresa instituției, a Ministerului Transporturilor și Guvernului Ciolacu.

ADVERTISING

Cinci zile mai târziu, avaria nu fusese remediată, iar ea a dus și la altele, cum ar fi cedarea unei benzi de transport a bagajelor, provocată de supraîncălzire și suprautilizare.

Cert e că în urma plângerilor călătorilor ANPC (Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor) a reacționat, amendând aeroportul cu o sumă modică, 2.000 de euro, și dând companiei un ultimatum de 48 de ore pentru remedierea defecțiunilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇