Un american celebru povestește prin ce chinuri a trecut pe Otopeni: Cel mai prost aeroport din Europa

Un american celebru povestește prin ce chinuri a trecut pe Otopeni: Cel mai prost aeroport din Europa

Christian Grossi, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri de travel de peste ocean, s-a numărat printre pasagerii care au suportat în aceste zile căldura de pe aeroportul Otopeni.

El a declarat că iubește România, dar spune că Otopeni este cel mai prost aeroport din Europa.

"Momentan zbor din România şi mă aflu în aeroport. Vedeţi ce este pe faţa mea? Este transpiraţie. De ce? Pentru că acesta este cel mai prost aeroport din Europa. Iubesc această ţară, chiar o iubesc, iubesc România, dar asta… Uitaţi-vă la asta.

ADVERTISING

Sunt oameni care stau pe scări, eu stau pe scări, nu sunt locuri şi înăuntru sunt vreo 95 de grade, în Celsius sunt 35-37 grade, în interiorul aeroportului", a spus Christian Grossi, potrivit Observator News.

Vlogger a precizat că este pentru a șasea oară în România și de fiecare dată are parte de aceeași experiență pe aeroportul din București.

"Vin pentru a şasea oară în România şi am parte de aceeaşi experienţă de fiecare dată, în aeroportul din Bucureşti. Uitaţi-vă la tricoul meu, vedeţi transpiraţia? Transpir prin tricou. Nu veniţi niciodată pe aeroportul din Bucureşti", adaugă Grossi.

ADVERTISING

În data de 26 iunie, Compania Națională Aeroporturi București a dat publicității un comunicat, în care anunța că instalația de aer condiționat a aeroportului nu mai funcționează.

Reacția companiei a fost determinată de valul de postări de pe rețelele sociale cu condițiile pe care trebuie să le suporte călătorii pe Otopeni și articole critice la adresa instituției, a Ministerului Transporturilor și Guvernului Ciolacu.

Ultimatum de la ANPC și noi echipamente de aer condiționat

Cinci zile mai târziu, avaria nu fusese remediată, iar ea a dus și la altele, cum ar fi cedarea unei benzi de transport a bagajelor, provocată de supraîncălzire și suprautilizare.

ADVERTISING

Cert e că în urma plângerilor călătorilor ANPC (Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor) a reacționat, amendând din nou aeroportul cu o sumă modică, 2.000 de euro, și dând companiei un ultimatum de 48 de ore pentru remedierea defecțiunilor.

Marți, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat că au fost instalate noi echipamente de aer condiţionat la Aeroportul Henri Coandă.

”La Aeroportul Henri Coandă, au fost puse în funcţiune două echipamente suplimentare de aer condiţionat care să rezolve situaţia apărută în urma avariei produse la sistemul de aer condiţionat din zona de îmbarcare a aerogării Plecări. Alte două echipamente vor fi puse în funcţiune la noapte”, a transmis, marţi, CNAB, într-un comunicat de presă.

Compania precizează că, în plus, un echipament de mare capacitate va fi pus în funcţiune miercuri, 3 iulie, iar un altul pe 4 iulie.

”Prestatorul de servicii de mentenanţă pentru sistemul de aer condiţionat a fost penalizat, întrucât nu a asigurat condiţiile climatice din terminal, prevăzute în contract”, a mai transmis CNAB.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇