Bulgarii susțin că toți turiștii care intră în Grecia pe la Kulata vor fi testați pentru COVID-19. MAE român spune că nu e chiar așa

Bulgarii susțin că toți turiștii care intră în Grecia pe la Kulata vor fi testați pentru COVID-19. MAE român spune că nu e chiar așa

Postul de radio naţional bulgar (BNR) a anunțat joi că Grecia introduce testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul țării pe la Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră rutier deschis pentru turiștii din România.

Decizia ar fi fost luată, au susținut jurnaliștii bulgari, după ce au fost confirmați cu coronavirus mai mulți străini din insula Thassos, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, potrivit Novinite.com.

Numărul testelor celor care intră în țară prin punctul de control la frontieră cu Bulgaria este în creștere, iar joi aproape 90% dintre cei care au trecut prin Promachonas au fost testați.

ADVERTISING

Se așteaptă ca traficul prin acest punct de control să crească începând de vineri după-amiază, iar autoritățile sunt gata să testeze fiecare turist care sosește.

UPDATE 14:50 - Ministerul român de Externe a anunțat, însă, că au existat discuții cu autoritățile elene și că nu ar fi chiar așa situația.

”Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public privind testarea tuturor turiștilor la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, Ambasada României la Atena a solicitat clarificări autorităților elene competente care au menționat că, la acest moment, testarea se face în continuare aleatoriu, în limita numărului de teste disponibile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de trecere al frontierei Kulata – Promachonas și continuă dialogul cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirea unor astfel de situații în perioada următoare”, se arată într-un comunicat remis de MAE.

Este precizat, însă, că regulile pot fi schimbate de greci, în funcție de evoluția situației. MAE amintește românilor că, pentru a mai scurta din timpul de stat la graniță, să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore anterior deplasării, și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră, în format digital sau tipărit. Formularul poate fi descărcat de AICI

ADVERTISING

Potrivit site-ului ekathimerini.com, autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos (sudul Mării Egee). Conform unor relatări publicate miercuri, ar fi vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional din Atena venind dinspre Regatul Unit, via Serbia.

Citiți și: Grecia anunță că își închide frontiera pentru sârbi din cauza coronavirusului

Drumul până în Grecia rămâne o aventură. O singură vamă e deschisă pentru turiști și nimeni nu știe când se aglomerează

Grecia are de gând să amendeze turiştii fără QR Code (tour-operator)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇