Destinația grecească numai bună pentru toamna aceasta: Kavala. 3 în 1!

Destinația grecească numai bună pentru toamna aceasta: Kavala. 3 în 1!

Mai e un pic din vară, cel puțin pe alte meleaguri. Grecia este unul dintre acestea. Cu un strop de adrenalină sau îmbătat de priveliște, poți încă să faci baie. Iar la plajă încă e plăcut.

Și dacă nu ai ajuns până acum în Kavala, află că e o destinație perfectă pentru această perioadă. Poți sta și la plajă, dar ai și ce vizita. Ai orașul plin de culoare, ai comorile antice, iar natura te invită la drumeții pe o vreme mult mai blândă decât în urmă cu o lună. În plus, și numărul turiștilor a scăzut.

Fără exagerare, poți spune că această destinație, Kavala, e 3 în 1: îți oferă plajă, drumeții, dar și vibe urban.

Ai și natură, ai și vechi, ai și nou, totul într-un pachet potrivit pentru întreaga familie. Mai ales pentru familiștii gurmanzi.

Influențe de tot felul, dar autenticitate pură

Amplasat de-a lungul țărmurilor pitorești ale Mării Egee, orașul Kavala, situat în nordul Greciei, îi atrage pe călători cu istoria sa bogată, arhitectura captivantă, veche și nouă, și farmecul mediteranean inconfundabil.

Kavala se mândrește cu un trecut istoric care se întinde pe parcursul a peste două milenii. Fondat de către Thassiani în secolul al VII-lea î.Hr., orașul s-a aflat sub dominația diferitelor civilizații, inclusiv a macedonenilor, romanilor, bizantinilor și otomanilor.

ADVERTISING

Fiecare cultură și-a lăsat amprenta proprie asupra arhitecturii, tradițiilor și caracterului urbei. O simplă plimbare pe străzile labirintice ale orașului vechi, cunoscut sub numele de Panagia, îți va aduce în fața ochilor fortificații bizantine, moschei din epoca otomană și clădiri neoclasice fermecătoare – o mărturie a bogatei moșteniri istorice a orașului.

Cocoțat pe pantele muntelui Symvolo, Kavala are parte de o poziție privilegiată, care oferă vederi panoramice uluitoare la Marea Egee. Litoralul orașului are plaje lăudate, de nisip, iar Kavala este un excelent punct de plecare pentru a explora insulele Thassos și Samothrace, ambele renumite pentru plajele lor imaculate și peisajele luxuriante.

Datorită poziției sale strategice și a legăturilor excelente de transport, Kavala servește drept poartă de acces către minunile din nordul Greciei.

ADVERTISING

Atracții în Kavala

Pasionații de istorie vor fi încântați de bogăția de situri vechi din Kavala. Cel mai emblematic punct de reper al orașului este impunătorul Castel Kavala, cunoscut sub numele de “Acropole din Kavala”, care oferă priveliști uimitoare asupra orașului și a mării.

Aruncă o privire în trecut la Muzeul Arheologic din Kavala, care găzduiește o colecție fascinantă de artefacte din cele mai vechi timpuri. Nu rata Imaret, o clădire otomană elegantă, care a fost transformată într-un hotel de lux, dar nu rata nici străzile înguste din Panagia, mărginite de magazine fermecătoare, taverne și case tradiționale.

Bucură-te de ospitalitatea caldă a localnicilor în timp ce savurezi preparate din bucătăria grecească autentică în taverne și nu spune ”nu” unui ouzo tradițional.

ADVERTISING

Kavala este binecuvântată cu peisaje naturale uimitoare, indiferent de anotimp. Fă o plimbare pe îndelete de-a lungul portului pitoresc, admirând bărcile de pescuit colorate și farul impunător. Descoperă frumusețea naturală a regiunii explorând Delta râului Nestos, aflată în apropiere, un paradis pentru cei care vor să privească păsări în mediul lor natural și iubesc natura.

Pentru o experiență cu adevărat de neuitat, aventurează-te pe Muntele Paggaio din apropiere, unde poți face drumeții prin păduri dense, admira flora diversă și savura priveliști uluitoare de pe culmi.

Spre deosebire de unele dintre cele mai turistice destinații din Grecia, Kavala păstrează o ambianță grecească autentică, căutată de vizitatori. Orașul, deși nu e mare, e plin de viață, cu piețe gălăgioase, brutării tradiționale îmbietoare și taverne care te invită să le treci pragul.

Fie că explorezi centrul orașului, fie că alegi să te relaxezi pe plajele liniștite, Kavala îți oferă ocazia de a descoperi modul de viață autentic al grecilor.

Am scris și despre alte atracții aici, pentru că orașul chiar are multe de oferit.

Și pentru că tot am vorbit de plaje, iată ce vei descoperi la acest capitol:

Plaje în Kavala

În Kavala există șase plaje. Venind dinspre est, dinspre Salonic, prima plajă este Tosca, urmată de Batis, Kalamica și Rapsani, în timp ce plajele Perigjali și Aspri Amos se află la ieșirea din oraș.

Plaja Tosca este situată la 5 km distanță de Kavala, fiind, practic, un mic golf cu nisip.

Plaja de nisip Batis este situată la 4 km de Kavala și are și ceva facilități: un bar, un restaurant, o zonă de joacă pentru copii și o piscină.

Plaja Kalamica este situată în oraș, fiind îngustă și cu o lungime de 700 de metri. Este marcată cu Steagul albastru datorită apei extrem de curate.

Plaja este dotată cu cabine de schimb, dușuri, umbrele, dar și câteva baruri. Plaja este nisipoasă, iar adâncimea apei crește treptat, fiind potrivită pentru familiile cu copii mici. În partea dreaptă a plajei există și o zonă unde se găsește umbră naturală.

Plaja Rapsani este cea mai apropiată de centrul orașului. Este îngustă și are o lungime de 450 de metri.

Plajele Perigjali și Aspri Amos sunt conectate și se află la ieșirea din Kavala.

Iar dacă tot ești în zonă, n-ar fi rău să vezi și alte plaje din regiune, cât ești cazat în Kavala: Nea Iraklitsa, Palio, Vrasidas și Amolofi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇