Cum controlezi lumina în fotografii: accesorii și metode utile

Cum controlezi lumina în fotografii: accesorii și metode utile

Vrei să realizezi fotografii memorabile, ca un adevărat profesionist? Ai nevoie de aparate foto de calitate, accesorii și echipamente adecvate. Și, mai ales, trebuie să știi cum să le utilizezi. Îți prezentăm în continuare câteva metode utile prin care pozele tale să fie cu adevărat reușite.

Folosește diferite tipuri de lumină în fotografiile pe care le realizezi

Principalele tipuri de lumină în fotografie, în funcție de unghiul de reflexie, sunt lumina frontală, lumina laterală și lumina din spate. Alte moduri de a utiliza lumina sunt lumina reflectată spre subiectul fotografiat, limina dispersată  ș.a.

ADVERTISING

Principalul tău aliat este lumina solară, care acționează puternic, direct pe obiectivul camerei foto. Vei realiza cu ajutorul ei poze în aer liber, peisaje și cadre ample, asemănătoare unor tablouri fotografice. Dacă vrei să adaugi detalii, utilizează lumini suplimentare, plasate în spatele subiecților.

Realizează efecte speciale prin combinarea creativă a diferitelor tipuri de lumină solară și lumină artificială. Vei obține fotografii spectaculoase, dacă folosești   accesorii foto profesionale: blițuri, pânze și umbrele reflectorizante, diferite modele de lampă foto video și lampă circulară, parabolice, leduri, echipamente de difuzie, baghete led cu intervale reglabile pentru temperatura de culoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Utilizează accesorii foto adecvate la fiecare tip de lumină

Controlează lumina din fotografii cu ajutorul modificatoarelor de lumină. Acestea vin în completarea accesoriilor foto obișnuite precum reflectoare, fundaluri de difuzie, beauty dish-uri și snoot-uri.

Folosește softboxuri, ca să creezi lumini de atmosferă, oriunde vrei să fotografiezi. Aceste accesorii foto sunt ușor de transportat, se pliază și asigură schema de lumini de care ai nevoie. Poți să alegi modele standard de softboxuri, sau seturi de echipamente cu grid, de forme octogonale ori dreptunghiulare.

ADVERTISING

Apelează la blițuri externe de câte ori ai nevoie să suplimentezi lumina, în zilele înnorate, când faci poze de exterior, sau în camere mai întunecate, unde vrei să fotografiezi portrete ori diferite obiecte. Poți să alegi blițuri fixe, care sunt montate pe trepiede, monopiede și stative. Ai la dispoziție activare prin telecomandă, ca să obții lumina suplimentară exact în momentul declanșării. Pentru sesiunile foto în natură, există opțiunea de blițuri portabile, care pot fi încorporate în alte echipamente mobile, pe care le iei cu tine în geanta foto. 

Utilizează inteligent lumina naturală și lumina artificială, ca să realizezi fotografii valoroase. Alege accesoriile foto adecvate, pentru obținerea unor lumini de umplere integrate, care să ofere diferite niveluri de luminozitate. Completează echipamentele foto de studio cu seturi de lumini, lămpi foto-video și sisteme profesionale.