Cinematografele sunt amenințate cu extincția, avertizează regizorii de la Hollywood

Cinematografele sunt amenințate cu extincția, avertizează regizorii de la Hollywood

Patty Jenkins, care e regizat, printre altele, Wonder Woman, spune că cinematografele sunt amenințate cu extincția. Lansarea noului ei film cu supereroi a fost deja amânată de trei ori din cauza pandemiei de coronavirus.

Jenkins este una dintre zecile de voci de regizori de la Hollywood care cer guvernului american să acorde ajutor financiar cinematografelor.

”Dacă închidem această industrie, procesul nu va fi unul reversibil. Am putea pierde pentru totdeauna cinematografele”, a avertizat Jenkins, într-un interviu pentru Reuters, citat de BBC.

ADVERTISING

Lansări online sau amânări de luni sau ani pentru filmele lui 2020

Anul acesta, mai multe filme mult așteptate, cum ar fi noul Mulan de la Disney, au fost lansate online, fără a mai trece prin cinematografe.

Jenkins spune că ea nu are această optiune pentru filmul ei, a cărui lansare a fost acum amânată pentru Crăciun. Asta înseamnă oricum o amânare de 6 luni și nici această dată nu este bătută în cuie, în contextul pandemiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alte filme mari ce au fost amânate sunt noul James Bond, care acum e programat la lansare în aprilie 2021.

Noul Dune a fost amânat până în octombrie 2021, deși trebuia lansat în decembrie anul acesta. Iar noul Batman a fost împins tocmai în martie 2022.

În SUA, 69% dintre cinematografele mici și mijlocii ar putea ajunge în faliment și să se închidă permanent.

Dar situația nu este unică pentru SUA, ci se regăsește în întreaga lume. De altfel, și în România s-a decis din nou închiderea cinematografelor.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇