Fanii acestui tip de filme suportă cel mai bine pandemia și chiar sunt cumva pregătiți pentru ea

Fanii acestui tip de filme suportă cel mai bine pandemia și chiar sunt cumva pregătiți pentru ea
Foto: Pixabay

Fanii filmelor post-apocaliptice, cu invazii ale extratereștrilor, zombie și câte și mai câte, trec mai ușor vremurile anormale pe care le trăim, a demonstrat un studiu realizat de cercetători de la mai multe universități americane.

Spre deosebire de cei care preferă alte genuri de filme, acești cinefili, prin prisma producțiilor vizionate, sunt mai pregătiți mental pentru viața atipică pe care o ducem în timpul acestei pandemii de coronavirus, arată Medical Xpress și Science Alert.

Practic, arată studiul, cei care au vizionat și gustă astfel de filme s-au aflat, într-o anumită măsură, în situațiile din scenariu și au câștigat experiență. Se poate spune că au dobândit o oarecare experiență într-o astfel de situație, chiar din confortul canapelei lor, așa că sunt mai calmi, mai răbdători și sunt încercați de mai puține stări de anxietate decât ceilalți.

ADVERTISING

Sunt cei care la începutul pandemiei au vizionat (din nou) filme precum ”Contagion”, cu Gwyneth Paltrow și Matt Damon, și nu sunt deloc puțini la număr.

Stând de vorbă cu peste 300 de subiecți, oamenii de știință au observat că fanii acestui gen trăiesc cel mai ”confortabil” cu pandemia, acceptând-o în viețile lor mai ușor decât alți cinefili. Sunt mai pregătiți din punct de vedere psihologic să-i facă față, au observat oamenii de știință.

Citește și Bilanț coronavirus: 250 de cazuri noi, dar din nici 5.000 de teste. Încă 100 de asimptomatici au plecat din spitale (Infografice)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇