Cerul - expoziție la Muzeul Țăranului Român

afis-cerul

Prima expoziție personală a lui Andrei Vlădeanu își va deschide porțile joi, 5 mai 2022, de la ora 18.00, la sala Media. Conceptul pictural al artistului a plecat de la ideea că singura zonă din viața noastră unde întâlnim absolut toate culorile inventate și neinventate încă este CERUL.

Închis, deschis. Rece, cald. Liniștit sau agitat.

Pensulele l-au dus mai departe și au început să apară proiecțiile, în trecut, prezent și viitor. Proiecții din și de stânga.

Dacă Malevici a pus Pătratul Negru în calea progresului care se anunță – și a alergat înaintea lui în încercarea de a bloca o tendință lipsită de sens care nu duce nicăieri – Andrei Vlădeanu îndrăznește să privească cerul peste umăr înapoi și să introducă în discursul său vizual un trecut destul de recent.

ADVERTISING

Pentru că ceruri colorate au fost, sunt și vor mai fi.

CERUL, îngrijorare și speranță, o expoziție de pictură și nu numai.

Curator: Andrei Tudoran

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Media, până pe 19 mai 2022, de marți până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Lunea este închis.

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

ADVERTISING