Ce trebuie să știi dacă vrei să duci la amanet un ceas de lux

Ce trebuie să știi dacă vrei să duci la amanet un ceas de lux

Ceasurile de lux sunt bunuri valoroase, considerate investiții de viitor. Dacă vrei să duci la amanet un ceas de lux trebuie să știi ce anume vrei să faci cu el. Ai posibilitatea obținerii unui împrumut de tip amanet și recuperarea ceasului la finalul contractului sau vânzarea acestuia. 

Un ceas de lux este un accesoriu frumos și funcțional, o investiție pe termen lung. Amanetarea unui articol de acest tip presupune că îl poți recupera după ce achiți împrumutul, în timp ce vânzarea unui  ceas de lux îți poate aduce bani frumoși, în anumite condiții. 

Toate articolele care ajung la amanet sunt evaluate de specialiști, iar prețul final este dictat de starea de funcționare, gradul de uzură și modelul ceasului de lux. Iată ce mai trebuie să știi dacă îți duci ceasul de lux la amanet. 

ADVERTISING

Evaluarea experților

Un ceas de lux este un bun cu caracteristici estetice deosebite, dar și funcționale. Atunci când duci un ceas de lux la amanet el va fi supus evaluării unei echipe specializate, care îi stabilește autenticitatea și valoarea, în funcție de marcă, caracteristicile modelului, gradul de uzură și funcționalitate. 

Dacă nu ești hotărât ce să faci, amanetarea unui ceas de lux sau vânzarea acestuia, nu știi nici cât de valoros poate fi bunul tău, evaluarea îți va oferi răspunsul la aceste întrebări, pentru a lua cea mai bună decizie pentru tine. 

Expertiză online

Poți completa formularele de evaluare online pentru a primi o primă cotație, fără a te deplasa în magazin. Dacă nu ești mulțumit de evaluare sau îți dorești ceva mai multe informații, poți merge la agențiile fizice. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După evaluare îți poți primi banii imediat, totul cu încheierea unui contract, de împrumut tip amanet sau de vânzare, totul transparent, sigur și rapid.

Documente oficiale

Când ești în posesia unui ceas de lux, cumpărat sau primit în dar, ai și documente care să ateste proprietatea. Acestea îți vor fi de mare folos, pentru că atunci când vinzi un ceas de lux ai nevoie să dovedești deținerea lui legală. 

Autenticitatea este stabilită de expertiză, în schimb proprietatea trebuie demonstrată cu acte. Niciun amanet nu va cumpăra un ceas de lux, chiar și nou, dacă nu ai documente pentru el. 

Branduri de top

Deținerea unui ceas de lux de la un brand renumit la nivel mondial îți poate aduce o sumă frumoasă de bani, atât în cazul unui împrumut, cât și în situația unei vânzări. Pe site-urile caselor de amanet găsești informații legate de brandurile pe care le au în vedere, de damă sau bărbătești, astfel că vei știi dacă ceasul tău de lux este printre cele mai căutate și apreciate. 

ADVERTISING

Multe modele de ceasuri de lux sunt prețioase și pentru că au în compoziție metale nobile, așa cum este aurul și în interior, pietre prețioase sau diamante. Toate acestea pot spori valoarea ceasului, mai ales dacă accesoriul de lux a fost și bine întreținut. 

Contract de amanet

Împrumutul de tip amanet înseamnă că decizi să lași ceasul de lux la amanet, o perioadă, în baza unui contract de împrumut, în schimbul căruia vei primi o sumă de bani. La finalul contractului, fie soliciți prelungirea acestuia, fie achiți suma și intri din nou în posesia ceasului de lux, al cărui proprietar ești pe toată perioada contractuală. 

Prelungirea contractului de amanet înseamnă și achitarea unui comision aferent păstrării ceasului la agenție. 

Ceasurile elvețiene de lux sunt printre cele mai frumoase și precise accesorii din lume. Dacă ești în posesia unui astfel de obiect și vrei să mergi la amanet cu el vei primi o evaluare pentru ceasul tău de lux. Pe baza acesteia și în funcție de nevoile tale ai posibilitatea obținerii unui împrumut de tip amanet pentru o perioadă, iar la finalul contractului, odată achitat, bunul revine în posesia ta sau poți vinde și achiziționa un alt model, chiar de la amanet.