De ce sunt permise pelerinaje cu zeci de mii de oameni, dar nu și festivalurile? Directorul de comunicare al Untold şi Neversea se revoltă

De ce sunt permise pelerinaje cu zeci de mii de oameni, dar nu și festivalurile? Directorul de comunicare al Untold şi  Neversea se revoltă

Directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji, spune că nu are nimic cu Biserica, dar se arată revoltat că autoritățile permit pelerinaje cu zeci de mii de oameni veniți de pretutindeni și fără mască (foto), în schimb, interzic organizarea de festivaluri, în condiții mult mai stricte din perspectiva pandemiei.

”Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuși, o diferență! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toți participanții să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală!”, a scris sâmbătă pe Facebook, Edy Chereji.

ADVERTISING

Recția vine după ce pe rețelele de socializare și la televiziunile de știri au apărut imagini incredibile cu zecile de mii de participanți la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, desfășurat în acest weekend.

Így szólt a Magyar és a Székely himnusz Csíksomlyón 2021-ben ????????❣️Voltunk, vagyunk s leszünk! ????: Kiss Richárd...

Publicată de Kiss Kata zenekar pe Sâmbătă, 22 mai 2021

Imagini au fost postate și pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Azi, pelerinajul cu ocazia „Rusaliilor Catolice” de la Șumuleu Ciuc s-a desfășurat fără evenimente neplăcute. Mulțumim tuturor participanților pentru respectarea măsurilor în vigoare!#PolițiaRomână

Publicată de Politia Romana pe Sâmbătă, 22 mai 2021

O imagine de la eveniment a postat pe Facebook și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

???????? Este o imensă bucurie să fiu astăzi aici la Pelerinajul de Rusalii, de la Șumuleu Ciuc, să fiu iarăși parte a acestei...

Publicată de Eduard Novak pe Sâmbătă, 22 mai 2021

Reamintim că organizatorii Untold și Neversea au propus mai multe variante de desfășurare a celor două festivaluri, dar autoritățile le-au respins, cel puțin pentru moment, invocând pandemia.

ADVERTISING

Totuși, premierul Florin Cîțu a oferit o posibilitate, exprimându-și speranța că cele două celebre festivaluri ar putea avea loc în august.

Toată lumea are dreptul la normalitate!”, spune Edy Chereji.

”Nu suntem două tabere”

”Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla masură cu care ne tratează autoritățile”, a comentat pe Facebook directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji.

Acesta susține că, dacă evenimente precum pelerinajul de la Șumuleu au putut fi organizate acum, în luna mai, atunci ”nu ar fi normal ca autoritățile să înțeleagă că evenimente serioase, organizate dupa norme dovedite științific, care reduc spre zero riscurile de transmitere Covid19, ar trebui permise măcar începând cu luna august?”.

ADVERTISING

”Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme și soluții, plătim taxe și impozite, să fim restrictionați pe motiv că încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în același timp să stăm și să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?

Toată lumea are dreptul la normalitate! Și vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulți tineri care merg la biserica precum și la concerte! Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legați la un ochi și le astupați o ureche?”, a întrebat retoric Edy Chereji.

Incep postarea prin a va spune ca nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserica. Foarte bine ca se organizeaza...

Publicată de Edy Chereji pe Sâmbătă, 22 mai 2021

Citește mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇