Grecia promite să suplimenteze culoarele de acces, pentru ca turiştii români să nu mai aglomereze vămile

Grecia promite să suplimenteze culoarele de acces, pentru ca turiştii români să nu  mai aglomereze vămile

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) au solicitat ministrului grec al Turismului, Vassilis Kikilias, suplimentarea culoarelor de acces, dar şi a personalului din frontiere pentru fluidizarea traficului din punctele vamale.

Demnitarul grec se află în vizită în România, iar asociaţia patronală din turism s-a întâlnit miercuri cu acesta.

"Temele discutate au fost legate de eliminarea completă a restricţiilor pentru turiştii români, respectiv rezolvarea problemelor legate de accesul cu autoturismul propriu, prin vămile de la Makaza şi Promachonas.

ADVERTISING

Delegaţia ANAT a solicitat din nou suplimentarea culoarelor de acces, dar şi a personalului din frontiere, pentru fluidizarea traficului din punctele vamale şi a obţinut promisiuni ferme în acest sens pentru sezonul estival 2022.

Odată cu eliminarea restricţiilor sanitare care presupuneau verificări suplimentare în frontieră, timpul de aşteptare pentru turiştii români se va reduce considerabil", se menţionează într-un comunicat ANAT.

De asemenea, discuţiile au vizat şi turismul religios, în vederea extinderii sezonului turistic, dar au fost abordate şi zonele de interes pentru turiştii din Grecia care vin în România: Bucureşti, Delta Dunării, circuite culturale.

ADVERTISING

Autorităţile din Grecia au anunțat deja că renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival. Cei care călătoresc în Grecia nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Rămâne însă în vigoare purtarea măștii de protecție în absolut toate spațiile interioare, mijloacele de transport în comun, aeronave, trenuri și ambarcațiuni maritime (feribot). Sunt exceptați de la aceste prevederi copiii cu vârsta de până la 4 ani împliniți.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇