De ce Creta ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță. Plajele chiar sunt pe toate gusturile! (Galerie foto)

De ce Creta ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță. Plajele chiar sunt pe toate gusturile! (Galerie foto)

Cu cei 1.000 de kilometri de coastă și plajele nesfârșite, cu munții din fundal, care se înalță la peste 2.400 de metri, Creta este diferită de restul insulelor grecești. Este și cea mai mare dintre acestea și a cincea cea mai întinsă din Mediterană.

Dacă ți-ai propus să o vizitezi în vacanță, probabil știi deja că principalele atracții sunt plajele cu nisip auriu, scăldate de apele turcoaz ale Mediteranei. Dar mai sunt fortărețele, ruinele pline de istorie, pentru că insula întreagă este un sit arheologic.

Apoi, orașele de coastă micuțe au un farmec aparte și o liniște greu de întâlnit în altă parte, arată Planet Ware.

În nordul insulei sunt orașe vechi, precum Chania, Rethymnon, Heraklion și Agios Nikoloas, cele mai populare destinații pentru turiștii de pe insulă. De altfel, tot în nord sunt și cele mai populare destinații de pe insulă pentru shopping, viață de noapte, muzee și atracții culturale.

Pe coasta sudică, privind către Africa, peste mare, se află satele pescărești, unde oricine poate evada, departe de turiști, înconjurat doar de liniște.

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

Plaje lăudate

Totuși, trebuie să recunoaștem că mai toți care vin aici sunt atrași iremediabil de plaje. Iată doar câteva dintre acestea:

Falassarna Beach: 5 plaje unite formează Falassarna beach. Nisipul este albicios, apa caldă și este suficient loc pentru toată lumea. De aici se poate vedea cel mai spectaculos apus de soare din Creta.

Efalonissi beach, sau plaja cu nisip roz, este situată în vestul insulei, la 80 km de Chania. Se poate ajunge aici cu autobuzul, mașina închiriată sau cu barca.

Seitan Limania (sau Stefanou beach) e situată la 20 km de Chania și 8 km de aeroportul din Chania. Bine ascunsă și pe un drum cu serpentine, această plajă micuță, dar fermecătoare s-a format între stâncile abrupte ale peninsulei Akrotiri. Apa care udă plaja e de un albastru nepământesc.

Plaja Vai este mai specială, pentru că turiștii au acces și la umbra pădurilor de palmieri. Plaja are nisip auriu, iar spre capătul de nord pietricele. Este situată în estul insulei Creta, la 150 km de Heraklion. 

Plaja Georgioupoli este situată la 40 km de Chania și este cea mai lungă fâșie de plajă a Cretei, având 9 km. De-a lungul ei sunt numeroase hoteluri și taverne.

O atracție în zonă este și Lacul Kournas, cu apă dulce. Se poate înota în apele lui, care își schimbă culoarea în funcție de vreme și de momentul zilei.

Plaja Plaka este, fără îndoială, o atracție, dar la fel e și drumul până la ea. Pe anumite porțiuni se merge paralel cu marea. Ce poate fi mai frumos? De menționat e faptul că plaja Plaka nu are nisip, ci pietre, așa că trebuie închiriate șezlonguri, iar papucii nu pot să lipsească.

Plaja Agia Roumeli se remarcă prin pietirșul negru, vulcanic, pe care merită să-l vezi măcar o dată.

 

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

Proiect susținut de
alpha bank

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇