Top 5 plaje lăudate pentru 2021. Gata să ieși din pandemie? (Galerie foto)

Top 5 plaje lăudate pentru 2021. Gata să ieși din pandemie? (Galerie foto)

Gata, s-a deschis sezonul vacanțelor! Poate nu peste tot, dar e o chestiune de zile sau săptămâni. Iar dacă ești în căutare de idei de vacanță, iată câteva sugestii. Ține cont și de faptul că, deocamdată, biletele de avion nu sunt foarte scumpe, așa că ai putea profita.

Dacă ideea ta de concediu presupune neapărat plajă și mare, cel mai probabil la superlativ, atunci aceste sugestii sunt pentru tine. Plajele vedetă de anul acesta sunt, conform Travel + Leisure, cele de mai jos:

Vezi și Unde poți să călătorești vara asta: Cele mai noi date despre intrarea și restricțiile din țările preferate de români pentru concediu

ADVERTISING

Saud Beach, Luzon, Filipine

E cam departe, dar cei care au ajuns acolo spun că merită! Vei ajunge pe o insulă, ceea ce deja sună foarte bine. Nisipul e alb, apa transparentă ca o sticlă, iar dacă nu-ți plac valurile și adori marea ca o mare piscină, acesta e locul în care vrei să ajungi.

După ce te-ai răsfățat la soare și ai înotat ca o sirenă, e vremea să te retragi într-o cabană sub un palmier. Sună bine, nu?

Elafonissi Beach, Creta, Grecia

Popularitatea acestei plaje este dată de nisipul roz, de apele calde, de lagună, de senzația de libertate. Vei sta pe o insulă, unde mâncarea proaspătă, mai ales fructele de mare, e una dintre atracții. Dacă vrei liniște, aceasta e destinația.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă vrei ceva mai multă agitație, încearcă Balos Lagoon, mai în nord.

Nungwi Beach, Tanzania

Vei ajunge pe o plajă a unui sat pescăresc, pe insula Zanzibar. Dacă Tanzania e vestită pentru plajele sale, aceasta e perla!

Coralii sunt atracția, iar fragmente minuscule din aceștia strălucesc și în nisipul de pe plajă.

Apă limpede, potolită, stânci spectaculoase, apusuri de poveste – natura te răsfață aici. În plus, ai restaurante de toate felurile, vânzătorii îți aduc tot ce-ți trebuie chiar pe plajă.

Poți face sporturi acvatice de care nici nu ai auzit până acum, așa că și aventura e garantată.

ADVERTISING

Golful Hanalei, Kauai, Hawaii

Despre acest loc, popularizat inclusiv de peliculele de la Hollywood ("South Pacific", în 1958, "The Descendants", jumătate de secol mai târziu) toată lumea spune că are o frumusețe aproape mistică.

Nu doar o plajă atrage aici, ci mai multe: Wai'oli, Hanalei Pavilion și Black Pot. Iar bonusul îl constituie dantela de munți din zare. E un loc foarte căutat și de surferi.

Copacabana, Rio de Janeiro, Brazilia

Probabil cea mai faimoasă plajă din lume, Copacabana nu mai are nevoie de prezentări. Are de toate: 4,5 kilometri de nisip auriu, un vibe care îți face poftă să petreci, munți care te îndeamnă la visare, în depărtare, și arhitectură Art Deco, dar și unele dintre cele mai moderne clădiri.

Plaja e locul unde tot orașul se întâlnește. Poți juca volei, poți găsi la vânzătorii ambulanți orice îți dorește inima, poți privi toată ziua un peisaj care o să ți se cuibărească în suflet pentru totdeauna.

Citește și Cele mai bune destinații de vacanță din Europa, pentru 2021, dacă ești singur (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇