3 aspecte pe care să le iei în considerare atunci când alegi mobilierul de grădină

3 aspecte pe care să le iei în considerare atunci când alegi mobilierul de grădină

Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să știi cum să alegi mobilierul de grădină care să îndeplinească exact nevoile tale specifice. Există însă trei aspecte esențiale pe care trebuie să le iei în considerare în acest proces. În acest articol îți vom dezvălui în detaliu cum pot fi adaptate necesităților tale de utilizare a curții sau grădinii fiecare dintre aceste aspecte practice. Descoperă cum poți da utilitate maximă spațiului exterior cu ajutorul mobilierului de grădină potrivit! 

3 aspecte de care să ții cont când alegi mobilierul de grădină 

  • Ia în considerare climatul și condițiile meteo 
ADVERTISING

Atunci când alegi un set de masă și scaune pentru grădină, este esențial să iei în considerare condițiile meteo specifice zonei în care locuiești. Fiecare dintre materialele folosite la fabricarea mobilei de grădină reacționează diferit la condițiile din exterior, de aceea este important să ții cont de aceste detalii înainte de a face o achiziție.

Dacă te afli într-o zonă cu multă ploaie, poți opta pentru mobilier din materiale rezistente la apă, cum ar fi plasticul sau aluminiul. În zonele cu mult soare, este recomandat să alegi mobilier cu tratament UV, pentru a preveni decolorarea și deteriorarea acestuia. 

ADVERTISING

Cu toate acestea, metalul poate fi mai puțin confortabil decât lemnul sau ratanul. Acesta este motivul pentru care, în funcție de necesități, poți opta pentru mobilier prevăzut cu perne suplimentare, cum este și acest set masă și scaune de cafea pentru terasă, din 3 piese, din ratan cu suporturi ajustabile, potrivit în orice spațiu și recunoscut pentru confortul său de excepție. 

  • Alege mobilierul de grădină în funcție de utilizarea acestuia 

Unul dintre aspectele esențiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi mobilier de grădină este modul în care planifici să utilizezi spațiul exterior. Dacă proprietatea ta este un loc de relaxare și meditație, alege piese confortabile și liniștitoare, cum ar fi fotolii de grădină cu perne moale, bănci sau chiar hamace.

ADVERTISING

Dacă, dimpotrivă, îți place să iei masa în aer liber sau grădina ta este un loc de întâlnire cu prietenii, un set masă și scaune de grădină din 5 piese, din ratan este perfect pentru a organiza petreceri sau grătare, fiind suficient de mare pentru a găzdui mai mulți oaspeți. 

Este important să iei în considerare dimensiunea mobilierului în raport cu restul grădinii, astfel încât acesta să se încadreze corespunzător în spațiul fără a-l aglomera. Prea multe piese de mobilier pot face spațiul să pară aglomerat și neorganizat, în timp ce un set compact poate îndeplini atât funcția practică, dar și cea estetică dorită. O astfel de investiție este una pe termen lung, așa că este bine să ai în vedere aceste aspecte. 

  • 3. Integrează stilul mobilei de grădină cu restul designului exterior 

Conform experților în design, există o legătură strânsă între arhitectura casei și designul grădinii. Dacă proprietatea are un stil modern, mobilierul de grădină ar trebui să reflecte acest lucru, prin linii curate și o paletă de culori minimalistă. Pe de altă parte, pentru o casă cu un stil rustic sau tradițional, mobilierul de grădină ar putea avea un aspect mai vechi sau vintage.

Mobilierul ar trebui să completeze sau să contrasteze în mod plăcut cu tonalitățile existente în exterior, în grădină sau pe terasă. Coordonează culorile mobilierului cu cele ale casei și grădinii sau alege un mobilier în culori vibrante, pentru a adăuga un pop de culoare unei case vopsite în culori neutre. Asigură-te că mobilierul de grădină se integrează armonios și cu elementele naturale, cum ar fi plantele și arborii. Alegerea unui mobilier care se potrivește cu mediul te va ajuta la crearea unui spațiu de relaxare și armonios. 

Prin luarea în considerare a acestor trei elemente cheie de mai sus, vei putea opta pentru mobilier care va rezista în timp și va îmbunătăți aspectul întregii grădini. Climatul, utilizarea prevăzută și stilul de design sunt factori care ar trebui să ghideze decizia ta de alegere a mobilei de grădină, iar stilul ales te va asigura că vei avea parte atât de durabilitate, cât și de estetica potrivită. Transformă spațiul exterior al casei în locul de relaxare perfect cu mobilierul potrivit!