10 metode naturale și ușoare de a obține un somn mai odihnitor

10 metode naturale și ușoare de a obține un somn mai odihnitor

Dacă te confrunți cu insomnii, te trezești mai obosit decât ai adormit, atunci cel mai probabil ești în căutarea acelor metode care te pot ajuta să dormi mai bine și să ai o stare de dispoziție mai bună pe timpul zilei. 

Un somn de calitate te poate face să te simți mai bine, să ai o energie bună, să fii ai productiv sau mai creativ dar și să îți regenerezi celulele în timpul nopții. 

Așadar, în acest articol poți regăsi 10 metode naturale și ușoare care te pot ajuta să obții un somn mai odihnitor în mod natural. 

De ce este atât de important somnul în viața noastră?

Știm că somnul joacă un rol important în viața noastră și, într-o lume atât de agitată, este esențial să dormim suficient pentru a ne menține sănătoși și productivi.

Un somn bun poate face minuni pentru starea noastră de spirit, sănătatea noastră fizică și performanțele noastre. 

ADVERTISING

Pe de altă parte, lipsa somnului poate afecta negativ calitatea vieții noastre. Lipsa somnului poate cauza oboseală, iritabilitate, probleme de concentrare și, pe termen lung, poate contribui la dezvoltarea unor afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă. 

10 metode naturale și ușoare de a obține un somn mai odihnitor

Cu toate că uneori, ceea ce pare simplu ni se pare că nu poate avea efect, nu este valabil în acest caz. Așadar, chiar  dacă unele metode din cele de mai jos ți se par prea simple pentru a funcționa, îți recomandăm să le încerci înainte de a te îndoi de simplitatea lor. 

Pentru a avea parte de un somn odihnitor chiar nu ai nevoie să faci lucruri foarte complicate, în special atunci când vorbim despre metode naturale.

  1. Fă câteva exerciții ușoare 

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului, dar este important să nu faci exerciții prea intense înainte de culcare. În schimb, încearcă să faci exerciții ușoare în timpul zilei, cum ar fi o plimbare în parc sau o ședință de yoga.

ADVERTISING

Aceste exerciții te ajută să ai parte de o sănătate radiantă și să te bucuri de o stare de bine generală, nu doar atunci când vorbim despre somn

  1. Reducerea consumului de cofeină

Suntem siguri că ai mai auzit acest lucru, însă dacă vrei cu adevărat să ai parte de un somn mai odihnitor ține cont de acest sfat. 

Cofeina este un stimulent care poate afecta calitatea somnului. Încearcă să reduci sau să eviți consumul de cafea sau alte băuturi care conțin cofeină înainte de culcare. În schimb, alege ceaiuri din plante sau apă.

  1. Îmbunătățirea mediului de somn

Deși nu ai crede, locul și ambientul în care dormi pot face o diferență uriașă în calitatea somnului tău. Așadar, asigură-te că dormi într-un mediu confortabil și relaxant. Alege o lenjerie de pat curată și confortabilă, un pat confortabil și o pernă potrivită.

  1. Utilizează o pijama confortabilă

Pijamaua poate avea și ea un impact major în calitatea somnului tău. Acesta ar trebui să fie confortabilă și prietenoasă cu pielea ta, fie că ne referim la pijamale dama sau de bărbați. Alegerea pijamalelor potrivite poate face o diferență semnificativă în confortul și calitatea somnului tău pe parcursul nopții, așadar alege pijamale din materiale de calitate care să lase pielea să respire pe timpul nopții.

ADVERTISING

De exemplu, pijamalele confecționate din materiale moi și naturale, cum ar fi bumbacul sau mătasea, pot ajuta la menținerea confortului termic și la reducerea transpirației în timpul somnului.

 În plus, alegerea unei pijamale care se potrivește bine formei tale corporale poate preveni încordarea și disconfortul muscular, ceea ce poate duce la un somn mai odihnitor.

  1. Folosește-te de puterea uleiurilor esențiale

Aromaterapia este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți calitatea somnului. 

S-a demonstrat deja prin diferite studii că utilizarea uleiurilor esențiale precum lavandă sau uleiul de mușețel te pot ajuta la relaxarea și la reducerea stresului, ceea ce îți poate îmbunătăți calitatea somnului mai mult decât crezi. 

  1. Stabilirea unei ore de culcare regulate

Un program haotic de somn poate fi cu certitudine unul dintre motivele insomniilor sau a unui somn mai puțin calitativ. 

Așadar, stabilirea unei ore de culcare regulate poate ajuta la reglarea ritmului circadian al corpului tău și la îmbunătățirea calității somnului. Încearcă să te culci și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi și vei observa diferența.

  1. Citește o carte 

Renunță la lumina artificială cu cel puțin câteva minute înainte de somn și relaxează-ți mintea într-o carte. 

Cititul unei cărți înainte de culcare îți va relaxa mintea, te va elibera de gânduri și stres și te va pregăti pentru un somn mai odihnitor. 

  1. Meditează

Nu mai este un secret faptul că meditația te poate ajuta din foarte multe puncte de vedere inclusiv atunci când vorbim despre un somn mai odihnitor.

Așadar chiar dacă nu ești un profesionist în ale meditației, începe să incluzi această tehnică de relaxare înainte de culcare, punând focusul pe respirația ta pentru a te elibera de gânduri și a adormi mult mai repede.

  1. Folosește-te de culori relaxante în dormitor

Culorile pot avea un impact Major în starea noastră de spirit dar și în nivelul nostru de relaxare. 

Așadar alege culori relaxante pentru dormitorul tău precum albastru, alb, bej etc. și evită nuanțele puternice care te pot face să te simți energic. 

  1. Încearcă metoda de relaxare musculară progresivă

Dacă nu ai mai încercat până acum această tehnică află că este o tehnică foarte ușoară de a te relaxa înainte de culcare pentru a avea parte de un somn mai odihnitor.

Această tehnică implică tensionarea și relaxarea mușchilor în ordine pe tot corpul, ceea ce poate ajuta la eliberarea stresului și la pregătirea corpului pentru somn.