Un spectator de 21 de ani a murit în timpul unei curse de raliu desfășurate în Brașov

Un spectator de 21 de ani a murit în timpul unei curse de raliu desfășurate în Brașov

Un tânăr de doar 21 de ani care asista la o competiție automobilistică ce se desfășură pe centura ocolitoare a municipiului Braşov a încetat din viață după ce şoferul unui Lamborghini Huracan a pierdut controlul volanului după linia de sosire, ieşind în decor.

În cadrul competiției intitulată Promo Rally Racing a avut loc un accident deosebit de grav, după ce un bărbat de 21 de ani a fost lovit de o mașină care participa la concursul mai sus-amintit. Mașina de tip Lamborghini a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat în afara acesteia, acroșându-l apoi pe spectator.

ADVERTISING

La fața locului a sosit o ambulanță Smurd care a acordat primul ajutor, însă după mai multe zeci de minute de resusicitare cardio-respiratorie, a fost declarat decesul.

Organizatorii Promo Racing anunțaseră printr-un comunicat pe Facebook vestea accidentului, la acel moment având loc încă manevrele de resuscitare: „Impactul a fost atât de puternic, încât modelul italian a sărit peste o rigolă de pe marginea drumului, iar în timpul rostogolirii repetate, a lovit un cetăţean aflat pe margine, în câmpul de alături. Conducătorul auto este în stare de şoc dar conştient, organizatorul a intervenit în cel mai scurt timp posibil, cu modulele de descarcerare şi ambulanţă aflate la faţa locului, medicii de la faţa locului solicitând ajutor şi din partea ISU SMURD BRAŞOV. La această oră se efectuează manevrele de resuscitare asupra cetăţeanului lovit”.

Promo Rally 2021, etapa a 6-a, Brasov

A început și o anchetă deschisă de Politia Județeană Brașov, care a anunțat deja că pilotul mașinii de raliu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.

ADVERTISING

Cursa de la Brașov era prima din cadrul Campionatului Promo Racing, iar dumincă avea loc etapa cu numărul 4, în cadrul Promo Speed Challenge.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇