Un doctor cunoscut, despre cazul Simonei Halep: "Această substanță numai intenționat poate ajunge în corpul unui sportiv"

Un doctor cunoscut, despre cazul Simonei Halep: "Această substanță numai intenționat poate ajunge în corpul unui sportiv"

Fostul medic al naționalei României, Pompiliu Popescu, afirmă că roxadustat, substanța la care Simona Halep a fost testată pozitiv la US Open, poate ajunge în corpul unui sportiv numai intenționat.

Pompiliu Popescu crede că substanța nu a fost administrată de doctor, ci de antrenorul sau preparatorul fizc al Simonei.

"Această substanță numai intenționat poate ajunge în corpul unui sportiv. Intenționat de sportiv sau de preparatorul sportiv. Ea poate să nu aibă habar de nimic și să fie responsabili cei care sunt respensabili cei care se ocupă de prepararea fizică, care încearcă să vină cu ceva nou, ceva mai bun decât ceilalți", a afirmat Pompiliu Popescu la Pro Arena.

ADVERTISING

"Sportivii trebuie să știe că nu e bine să administreze aceste substanțe, pentru provoacă foarte multe probleme pe viitor. Nu ar trebui să se gândească doar la reușitele de moment sau la bani. Doctorul nu ar face așa ceva, pentru că nu e nebun. Cel care are interes să arate că e mai bun decât alții este antrenorul și preparatorul fizic", a adăugat doctorul.

Medicul echipei naționale de fotbal a României timp de 27 de ani este de părere că Simona nu-și mai poate continua cariera după acest episod.

"Pentru ea înseamnă sfârșitul carierei în tenis. Dacă ar fi, să zicem, teoretic, iertată, ea tot va rămâne cu această stigmă și nu va mai putea continua cariera. Deci pentru ea este sfârșitul carierei", a conchis Pompiliu Popescu.

ADVERTISING

31 de ani are Simona Halep, care în prezent se află pe locul 9 în ierarhia WTA.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, vineri, că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!